Sosyal Medya

Güncel

Tacikistan'da pişmanlığını açıklayan Selefiler salıveriliyor

Tacikistan'da yurtdışındaki aşırı gruplara katılanların devletin kendilerini bulmalarından önce gelip teslim olmaları halinde cezai uygulamadan muaf tutulacakları açıklandı



Tacikistan'da yasaklı durumda olan Selefi hareketin pişmanlık duyduğunu söyleyen onlarca kişi cezai sorumluluktan muaf edildi.

Tacikistan BaÅŸsavcılığı basın sekreteri Mukhammadrizo Halifazoda, Radyo Azadi’ye 11 Mayıs'ta verdiÄŸi röportajda piÅŸman olanların listesinin netleÅŸmediÄŸini, ancak onlarca olduÄŸunu açıkladı.

Halifazoda, Tacikistan’dan Suriye ve Irak'tan gönüllü olarak vatanlarına dönen 150 Tacik vatandaşının cezai sorumluluktan muaf tutulduÄŸunu da bildirdi.

Ancak Başsavcılığı temsilcisine göre, yurtdışında ve yurt içinde aşırılık taraftarı gruplara katılanlar arasında cezai sorumluluktan muaf tutulma konusunda farlılıklar olacak.

Halifazoda yaptığı açıklamada, “Yurt içinde böyle gruplara katılanlar ve faaliyette bulunanlar, güvenlik güçleri onları yakalamadan kendileri yetkili organlara gelip baÅŸvurmalıdır. Onlar gönüllü olarak piÅŸmanlıklarını bildirmelidir, hangi gruba katıldığını ve nasıl faaliyette bulunduklarını kendileri açıklamalıdır. Yurtdışında askeri operasyonlara katılanların dosyaları ise Ceza Kanunu'nun 401-Maddesine göre deÄŸerlendirilecektir. Bu durumda olanlar gönüllü olarak vatanlarına döndüklerinde cezai sorumluluktan muaf tutulabilirler”dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.