Sosyal Medya

Güncel

Mülteci kampında tecavüz iddiası, AFAD'dan açıklama

AFAD'a (Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) bağlı Nizip mülteci kampında çalışan bir temizlik işçisinin 8 erkek çocuğa tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandığı ortaya çıktı. AFAD, süreci yakından takip ettiğini, idari tedbirleri aldığını ve olaydan etkilenenlere psikolojik destek sağladığını açıkladı.



Birgün Gazetesi'nin haberine göre Gaziantep'in Nizip ilçesindeki mülteci kampında geçtiğimiz yıl 30 erkek çocuğa, kampta çalışan bir temizlik işçisi tarafından tecavüz edildi. Ancak ailelerden 8'i şikayetçi oldu, zanlı, 8 çocuğa tecavüz suçlamasıyla tutuklandı.

Olay geçen yıl ortaya çıktı ve zanlı Eylül ayında tutuklandı.

İfadesinde suçlamaları kabul eden E.E, son olarak dün duruşmaya çıkarıldı.

Gazetenin haberine göre, E.E.’nin farklı çocukları aynı yere, yani kampta kameranın kayıt almadığı kör bir noktaya götürmesinden şüphelenen kampın askeri personelinin şüphesi üzerine istismarlar ortaya çıktı.

AFAD'dan açıklama

Konuyla ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada, haberde ismi geçen E.E.'nin, Nizip Kaymakamlığı uhdesinde hizmet alımı yöntemiyle temizlik personeli olarak istihdam edildiği, işe alındığı tarihte sabıka kaydının bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, konuyla ilgili bilgilerin alındığı ilk günden beri sürecin  yakından takip edildiÄŸi, idari tedbirlerin alındığı ifade edildi, "Aynı ÅŸekilde, AFAD olayın tekrarını önleyecek önlemleri almıştır. Olaydan etkilenlere yönelik psikolojik destek hizmeti ilk andan itibaren verilmeye baÅŸlanmıştır" denildi.

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

"2015 yılında yargıya taşınan ve gerekli tüm idari tedbirlerin uygulandığı bir olayın aylar sonra konuya ilişkin iddia ve bilgilerin çarpıtılarak gündeme getirilmesini iyi niyetle bağdaştıramıyor, hadisenin tüm boyutlarıyla tarafımızdan takip edildiğini, gerekli adımları attığımızı ve atacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Kaynak: Birgün, AFAD

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.