Sosyal Medya

Güncel

Mülteciler için çare Türkiye

Avrupa kapısında beklemekten bıkan mülteciler, çareyi Türkiye’ye dönmekte arıyor. Kimi botla kimi yüzerek Türkiye'ye ulaşmaya çalışıyor.



Ä°ngiliz basınında Türkiye ile Avrupa arasında imzalanan mülteci antlaÅŸması geniÅŸ yer buldu. Ä°ngiliz Times’ın haberine göre göçmenler teknelerle ve yüzerek Yunanistan’dan Türkiye’ye dönmeye çalışıyor.

KÄ°MÄ° BOTLA KÄ°MÄ° YÃœZEREK

Haberde sahil güvenlik yetkililerinin "Bizi biraz ÅŸaşırttı. Genellikle gelen botları takip ederiz, gidenleri deÄŸil" dediÄŸi belirtildi. Ä°ki Fas vatandaşının yüzerek 6 Iraklının ise botla Türkiye’ye geçmeye çalıştığı belirtilen haberde göçmenlerin sıkılaÅŸtırılan sınır kontrolleri yüzünden geri dönmek istedikleri ifade edildi.

SONUCU BEKLEMEK BIKTIRDI

Yetkililerin verdiği bilgilere göre göçmenler, Sakız Adası'ndaki bir merkeze yerleştirildi. Times'a konuşan bir yetkili, "Bazıları sınır dışı edilecekti. Diğerleri de sığınma taleplerinin sonucunu beklemekten bıktı" açıklamasında bulundu.

'ANLAÅžMA TEHLÄ°KEYE GÄ°REBÄ°LÄ°R'

Times, sığınmacıların baÅŸvuru iÅŸlemlerinin uzatılmasından dolayı anlaÅŸmanın tehlikeye girebileceÄŸinden endiÅŸe edildiÄŸini kaydetti. Times gazetesine demeç veren Ä°talya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mario Giroda, SavaÅŸ bölgesinden kaçanlarla, ekonomik nedenlerle kaçan sığınmacıların, farklı kategorilerde ele alınması gerektiÄŸini ve Ä°talya’nın bu konuda yeni bir statü oluÅŸturacağını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.