Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen'de insani kriz büyüyor

Yemen iç savaşına dünyanın sessizliği devam ederken, ülkede büyük insani kriz ve dramlar yaşanıyor. İç savaşın sonlandırılması için yapılan müzakerelerden sonuç alınmamasının Yemen'i Suriye'ye dönüştürebileceğinden bahsediliyor.



Suudi Arabistan liderliÄŸindeki koalisyon güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalardan dolayı Yemen’de sessiz bir insani dram yaÅŸanıyor.

BM yetkilileri, Yemen'de 21,2 milyonun yani her beş Yemenliden dördünün insani yardıma ihtiyacı olduğu belirtiyor. Geçen yıl BM'nin Yemen için 1.6 milyar dolar yardım çağrısında bulunduğu ve bu yardım talebinin yüzde 56'sı yani 892 milyon doların karşılandığı duyurmuştu.

Konuyla ilgili Euronews'e konuÅŸan BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ä°nsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick Yemen’de yaÅŸananların “içler acısı” olduÄŸunu söyledi:

"14 milyon kişinin yardıma ihtiyacı var, 7 milyondan fazla kişi oldukça kötü şartlarda hayatlarına devam ediyor. Okula giden çocuk sayısı ele alındığında, bu ülkede çocukların 3 milyondan fazlası okula gitmiyor. Dolayısıyla bu çocuklar için bir gelecekten bahsetmek çok zor. Sağlık durumuna baktığınız zaman, bu ülkede neredeyse hiç doktor yok diyebiliriz. İnsanlar evlerine yiyecek bile götüremiyor. Yakıtları dahi yok. Bu ülkedeki insanlar için bir gelecekten bahsetmek neredeyse imkansız."

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) tarafından yayınlanan son verilere göre savaştan dolayı yerlerinden edilen insanların sayısı yaklaşık 2,5 milyona ulaşıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.