Sosyal Medya

Dünya

AB'den çelişkili açıklamalar

AB Komisyonu, Türkiye'nin Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik yapmayı reddetmesinin Ankara ile varılan anlaşmayı sona erdirmeyeceğini duyurdu. Bu açıklamadan hemen önce konuşan AB Komisyonu Başkanı Juncker, Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda AB ile Türkiye arasındaki mülteci ve vize muafiyeti anlaşmalarının çökeceğini söylemişti.



AB Komisyonu, Türkiye'nin Terörle Mücadele Yasası'nda deÄŸiÅŸiklik yapmayı reddetmesinin Ankara ile varılan anlaÅŸmayı sona erdirmeyeceÄŸini duyurdu. 

Komisyon Sözcüsü, Margaritis Schinas konu üzerinde çalışmalarının devam ettiÄŸini belirtti, sürecin sonlanmadığına vurgu yaptı. 

Bu açıklamadan hemen önce konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ise farklı konuşmuş, Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda AB ile Türkiye arasındaki mülteci ve vize muafiyeti anlaşmalarının çökeceğini söylemişti.

Juncker, "Vize muafiyeti için 72 kriter belirledik ve bunlardan 65'incisi anti-terör yasasıyla ilgili" sözleriyle, Terörle Mücadele Yasası'ndaki değişiklik gerektiğini bir kez daha vurgulamıştı.

Avrupa BirliÄŸi'nin, Türkiye'ye vize muafiyeti karşılığında ÅŸart koÅŸtuÄŸu 72 kriter arasında Terörle Mücadele Yasası'nın deÄŸiÅŸtirilmesi de yer alıyor. Ankara, PKK ile verdiÄŸi mücadele nedeniyle bu deÄŸiÅŸikliÄŸi yapmayacağını belirtiyor. 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.