Sosyal Medya

Coğrafyamız

Abdulgaffar Aziz: Erdoğan hariç kimse 'dur' demedi

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi dış ilişkiler sorumlusu Abdulgaffar Aziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan hariç, Müslüman dünyasından hiçbir lider Bangladeş'teki idamlara 'dur' demediğini söyledi. Aziz, Bangladeş'in Pakistan'dan ayrıldığı dönemde muhalefetin ayrılma kararını desteklemediğini ve bu nedenle şimdi siyasi intikam alındığını iddia etti.



Aziz, yaptığı açıklamada, BangladeÅŸ'te hükümet tarafından kurulan savaÅŸ suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i Ä°slami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesiyle ilgili, "Bütün BangladeÅŸ halkı bu insanların (Nizami ve idam edilen diÄŸer Cemaat-i Ä°slami liderlerinin) masum olduÄŸunu biliyordu.

Atfedilen suçlamaların kesinlikle gerçeklik payı yok. Dakka yönetiminin hedefi Hindistan etkisini kırmak isteyen herhangi bir gücü ortadan kaldırmak." dedi.

SÄ°YASÄ° Ä°NTÄ°KAM ALINDI

Aziz, BangladeÅŸ'in Pakistan'dan ayrıldığı 1971'de muhalefetin ayrılma kararını desteklemediÄŸini, bu nedenle ÅŸimdi siyasi intikam alındığını kaydetti. 2014 BangladeÅŸ genel seçimlerinde halkın sadece yüzde 4'ünün sandığa gittiÄŸini kaydeden Aziz, mevcut Dakka yönetiminin meÅŸru olmadığını iddia etti. Aziz,"BangladeÅŸ'in gerçek yöneticileri Hindu siyasiler ve Hindistan istihbaratıdır."dedi.

''AYNI TAVRI SERGÄ°LEDÄ°''

Aziz, "Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan hariç, Müslüman dünyasından hiçbir lider BangladeÅŸ'teki idamlara dur demedi. Kendisi, sert bir açıklama yaptı. Sadece bu kez deÄŸil geçmiÅŸteki idamda da aynı tavrı sergiledi."ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.