Sosyal Medya

Güncel

Muhaliflerin kongre kararı bugün

MHP’de üç Genel Başkan adayı yargı kararlarıyla gelinen durumu değerlendirmek için bugün toplanacak. Gemerek Mahkemesi’nin kararıyla ilgili itiraz sonuçlanmazsa Yargıtay kararı çıkana kadar bu Pazar yapılması planlanan kurultayın ertelenmesi gündemde.



Milliyetçi Hareket Partisinde kurultay toplanması konusunda yaÅŸanan “kaos” sürüyor. Yargıtay’ın temyiz baÅŸvurusuna iliÅŸkin kararını Mayıs ayı içinde açıklayacağını duyurmasının ardından bu hafta sonu yapılması beklenen kurultayın akıbeti tartışma konusu.

Muhalif adaylar kurultayın yapılmasını istiyor ancak iki temel endiÅŸe nedeniyle erteleme gündemde. Sinan OÄŸan, Koray Aydın ve Meral AkÅŸener bugün Ankara’da bir araya gelecek. Bu toplantının ardından çaÄŸrı heyeti üyelerinin kurultaya iliÅŸkin bir açıklama yapması bekleniyor.

Birinci endişe: Güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelmek

Adayların aslında çok karşı olmalarına raÄŸmen ertelemeyi gündeme almalarının ardında yatan birinci endiÅŸe Ankara 25’inci Ä°cra Mahkemesi’nin Ankara ValiliÄŸi’ne gönderdiÄŸi, “Kurultay toplanmasının engellenmesine” iliÅŸkin resmi yazı. Muhaliflere yakın kaynaklar Emniyet’in kurultayın toplanmasını engellemek için ÅŸimdiden görevlendirme yaptığını, kurultay toplama ısrarı sürerse, “Ãœlkücüler ile polisin karşı karşıya” geleceÄŸini söylüyor. Bu adayların da partililerin de yaÅŸanmasını istemediÄŸi bir manzara.

İkinci endişe: Ülkücülerin karşı karşıya gelmesi

Bir diÄŸer endiÅŸe ise Genel Merkez’e yakın partililer ile muhalif adayların yanlılarının karşı karşıya gelmesi ihtimali. Bu da Ankara’da delegelerin kalacağı otellerde ve kongrenin yapılacağı güzergahta olaylar yaÅŸanmasına sebep olabilir. Muhalefete yakın kaynaklar, zor bir dönemden geçen partinin bu görüntüleri kaldıramayacağı görüşünde.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin karara iliÅŸkin yaptığı açıklamada Mayıs ayı vurgusu yapması muhalifleri bir ikilemde bıraktı. “EÄŸer karar Mayıs ayında çıkacaksa bu hafta sonu “yangından mal kaçırır” gibi kurultay yapmak telafi edilemeyecek sonuçlar doÄŸurabilir diyen kaynaklar, kurultayın Haziran ayı başında yapılmasının gündemde olduÄŸunu belirtti. Tosya Mahkemesi’nin kararının kaldırıldığı eÄŸer Gemerek Mahkemesi’nin kararı da kaldırılırsa Yargıtay kararının beklenmesinin gerekmeyeceÄŸi de belirtiliyor.

Sinan OÄŸan, Koray Aydın ve Meral AkÅŸener bugün Ankara’da yapacakları toplantıda tüm bu geliÅŸmeleri deÄŸerlendirecek. Ardından çaÄŸrı heyeti üyeleri kurultayın akıbetine iliÅŸkin bir açıklama yapacak.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.