Sosyal Medya

Güncel

Gürcistan'dan Türkiye'ye NATO teşekkürü

Gürcistan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'ya yaptığı 'Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerle ilgili' çağrıdan dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.



Gürcistan Parlamentosunun DışiÅŸleri ve Avrupa ile Entegrasyon Komitelerince, Gürcistan'ın NATOüyeliÄŸine desteÄŸinden dolayı Türkiye'ye teÅŸekkür edildi.

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNİ YILLARDIR HİSSEDİYORUZ"

Dışişleri Komitesi Başkanı Tado Japaridze ve Avrupa ile Entegrasyon Komitesi Başkanı Levan Berdzenişvili'nin imzasıyla yayımlanan ve Gürcistan Parlamentosunun resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Gürcistan'ın bağımsızlığının ilk yıllardan bu yana Türkiye'nin desteğini hissettiği vurgulandı.

"TÃœRKÄ°YE'YE TEÅžEKKÃœR EDÄ°YORUZ"

Türkiye ile Gürcistan arasındaki iliÅŸkilerinin, bölgede istikrarın bir örneÄŸi olduÄŸuna iÅŸaret edilen açıklamada, "Türk meslektaÅŸlarımıza Gürcistan'ın bağımsızlığını, egemenliÄŸini ve uluslararası sınırlar içinde tanınmış toprak bütünlüğünü desteklediÄŸi için ayrıca teÅŸekkür ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

ERDOĞAN'IN YAPTIĞI ÇAĞRIYA ATIF

Stratejik ortak ve NATO üyesi Türkiye'nin desteğinin bu aşamada Gürcistan için büyük önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, bu desteğin iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini kanıtlayan bir adım olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"TBMM DışiÅŸleri Komisyonundan yapılan açıklama ve Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın NATO üyesi ülkelereKaradeniz bölgesinde koordinasyon ve iÅŸ birliÄŸinin güçlendirilmesi için yaptığı çaÄŸrı, NATO'nun gelecek zirvesinde somut sonuçların elde edileceÄŸi açıklamasına denk geldi. Gürcistan için bu tür iÅŸ birliÄŸi hayati önemi taşımaktadır. Gürcistan'ı güçlendirme ve NATO'nun geniÅŸlemesi sürecinde Türkiye'nin desteÄŸi, her zaman en büyük katkı olacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.