Sosyal Medya

Güncel

İsveç: Tehditlere cevap vereceğiz

İsveç Savunma Bakanı, Baltık ve İskandinav ülkelerinde herhangi bir saldırı olduğunda, pasif kalmayacaklarını açıkladı.



İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, İskandinav veya Baltık ülkelerine bir saldırı durumunda ülkesinin yardım edeceğini belirtti.

Estonya’nın baÅŸkenti Tallinn’de bir konferansa katılan Hultqvist, Baltık haber ajansı BNS’ye yaptığı açıklamada, bölgede güvenliÄŸin korunmasının, Ä°sveç’in merkezi politikasının bir parçası olduÄŸunu kaydetti.

Hultqvist, “Ben farklı senaryolar halinde neler olabileceÄŸine dair spekülasyon yapmak istemiyorum. Bizim yanıtımız duruma baÄŸlıdır. Ä°skandinav veya Baltık ülkelerine herhangi bir saldırı olursa Ä°sveç pasif kalmayacak. Gereken yardımı yapacağız. Aynı davranışı diÄŸer ülkelerden de bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ä°sveç’in, Norveç ve özellikle Finlandiya ile iliÅŸkilerini geliÅŸtirdiÄŸini vurgulayan Hultqvist, aynı zamanda Baltık ülkeleri, Polonya, AB ve NATO ile sürekli iletiÅŸim halinde olduÄŸunu bildirdi.

Transatlantik iliÅŸkinin önemli olduÄŸuna dikkat çeken Hultqvist, “Avrupa ve dünyanın güvenliÄŸine meydan okuyanlara Avrupa’nın ortak bir yanıt vermesi son derece önemlidir.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.