Sosyal Medya

Güncel

Almanya'dan Minsk uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Minks Anlaşması'nın artık uygulamaya ihtiyacının olduğunu söyledi.



Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Minsk Anlaşması'nda yer alan maddelerin uygulanması gerektiğini belirterek, "Minsk süreci sınırsız devam edemez. Uygulamada ilerleme sağlamaya ihtiyacımız var" dedi.

Steinmeier, Küba DışiÅŸleri Bakanı Bruno Rodriguez ile Berlin’de yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlendi.

Ukrayna’daki ihtilaf ile ilgili Fransa, Rusya ve Ukrayna dışiÅŸleri bakanlarıyla yarın Berlin'de bir araya geleceÄŸini anlatan Steinmeier, Minsk AnlaÅŸması'nda yer alan maddelerin yerine getirilmesi konusunda ilerleme saÄŸlanması gerektiÄŸini kaydetti. Steinmeier, "Minsk süreci sınırsız devam edemez. Uygulamada ilerleme saÄŸlamaya ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın doÄŸusundaki güvenlik durumundan da memnun olmadıklarını dile getiren Steinmeier, bu krizde geriye dönüşün engellenmesi gerektiÄŸini kaydetti.

Küba’daki geliÅŸmelere iliÅŸkin de Steinmeier, Küba’nın açılımını desteklediklerini ve bu ülke ile yıllardan beri duraÄŸan olan ikili iliÅŸkileri ileriye götürmek istediklerini söyledi.

Değişimin bir günde olmayacağına işaret eden Steinmeier, "ABD ve Küba arasındaki yakınlaşma sadece Küba ve ABD için değil, bölge için önemi bir olaydır." diye konuştu.

Rodriguez de ABD BaÅŸkanı Obama’nın Küba’yı ziyaret etmesinin iki ülke için olumlu olduÄŸunu belirterek, ancak iki ülke hükümetleri arasında bir çok konuda derin farklılıkların da bulunduÄŸunu ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.