Sosyal Medya

Güncel

Avrupalı dışişleri bakanları Ukrayna'yı görüştü

Ukrayna krizini görüşmek amacıyla Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile görüşen Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Ukrayna konusunda belirgin gelişmelerin söyledi.



Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelere ilişkin görüşmelerde güvenlik alanında alınan kararların ileriye doğru belirgin bir adım olduğunu belirtti.

Steinmeier, Almanya DışiÅŸleri Bakanlığının Berlin’deki konuk evi Villa Borsig’de, Ukrayna krizini görüşmek amacıyla Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransa DışiÅŸleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ve Ukrayna DışiÅŸleri Bakanı Pavlo Klimkin ile yaptığı toplantının ardından açıklama yaptı.

Görüşmelerin çetin geçtiÄŸini ancak havanın 2 ay önce Paris’te yapılandan daha iyi olduÄŸunu dile getiren Steinmeier, "Güvenlik alanında alınan kararlar ileriye doÄŸru belirgin bir adımdır." diye konuÅŸtu.

Steinmeier, somut önlemlerin alınması konusunda anlaşma sağlandığını ancak siyasi süreç konusunda bunu söyleyemeyeceğini ifade etti.

Ukrayna’nın doÄŸusundaki temas hattında birliklerin dağıtılması ve askerlerden arındırılmış bir bölge oluÅŸturulması için iki tarafın da önerileri bulunduÄŸunu anlatan Steinmeier, gerilimi artıran temas hattındaki askeri tatbikatların yapılmamasının kararlaÅŸtırıldığını bildirdi.

Steinmeier, bu konularda tümüyle saydamlığın sağlanacağını ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından bu adımların izleneceğini belirtti.

AnlaÅŸmaya varılan konuların gerçekten uygulamaya konulması gerektiÄŸine iÅŸaret eden Steinmeier, Paskalya Bayramı’nda kararlaÅŸtırılan ateÅŸkesin kalıcı hale getirilmesinin ileriye doÄŸru büyük bir adım olacağını kaydetti.

Yerel seçimlerin yapılması konusunda ise iki tarafın düşüncelerinin çok farklı olduÄŸuna dikkati çeken Steinmeier “Bu konuda birbirine yaklaÅŸmaları zor.” dedi.

Steinmeier, siyasi sürece ilişkin iki tarafın da düşüncelerini göz önüne alarak Minsk Anlaşması çerçevesinde bir çalışma yapılmasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.