Sosyal Medya

Güncel

ABD'de ırkçılık karşıtı önlem planları

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, ABD'de kuşatıcı bir beyaz nüfusun öne çıktığını ancak bunun ABD toplumunu yansıtmadığını söyledi.



Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, ABD’de üst düzey diplomatlar arasında azınlıkların yüzde 20 oranında olduÄŸunu ve bu rakamın artması gerektiÄŸini söyledi.

Rice, Florida Uluslararası Ãœniversitesinde yaptığı konuÅŸmada, ABD’de kasım ayında yapılacak baÅŸkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olabilmek için yarışan iÅŸ adamı Donald Trump’ın seçim kampanyasında ülkedeki azınlıkları hedef almasına iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Rice, ABD toplumunundaki çeÅŸitliliÄŸin bürokrasiye ve orduya yansımadığını belirterek, üst düzey diplomatların yüzde 20’sinin ve ABD ordusu içerisindeki üst düzey yetkililiklerin ise yüzde 15’in ülkedeki azınlıklardan oluÅŸtuÄŸunu söyledi.

ABD ulusal güvenliliÄŸinin ülkenin çeÅŸitlilik gücünü kullanması gerektiÄŸini belirten Rice, “Beyaz nüfus kuÅŸatıcı bir ÅŸekilde karşımıza çıkıyor. Bu Amerikan toplumunu tamamen yansıtmıyor.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Rice şunları kaydetti:

“Ulusal güvenlik alanında çeÅŸitliliÄŸin eksik olması, insan kaynağı sorunundan daha önemlidir. Bu çok daha mühim bir durum. Bizim çok çeÅŸitli bir toplum oluÅŸumuz en büyük gücümüzdür. Farklı kültürden gelen, farklı dil konuÅŸan, farklı sosyal ve ekonomik hayatı olan insanlar ABD'nin en büyük gücüdür. Bunların yanımızda olmayışı bir elimizi baÄŸlıyor.”

ABD nüfus araştırma bürosu CENSUS'un 2014'de yayınladığı rapora göre ülke nüfusunun yüzde 40'ı azınlıklardan oluşuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.