Sosyal Medya

Güncel

Özbek talebeleri bakıcılar kontrol edecek

Özbekistan'da eğitim gören kolej ve üniversite öğrencilerinin her yaptıklarını kontrol edecek yeni dadılar göreve başlıyor



Yeni akademik yıldan itibaren Özbekistan üniversitelerinde 'dadı' görevini yapacak danışmanlar iÅŸe baÅŸlayacak. 

Azadlık radyosunun haberine göre, yeni göreve başlayacak olan dadılar her üniversite öğrencine eğitim programına uyması dahil yabancı basın ve sosyal ağlardan ve radikal gruplarının etkisinden korunmasına kadar her şeyi kontrol edecek.

EÄŸitim Bakanı Ali Åžer Vahabov 21 Nisanda imzalayan kararnameye göre, Özbekistan’ın tüm yüksek okullarında 'EÄŸitim ve terbiye dadıları' göreve baÅŸlayacak.

Bazı üniversite hocalarına göre, bakan Vahabov’un bu kararnamesi saçmalıktan baÅŸka ÅŸey deÄŸil.

Radyoya ismini açıklamadan konuÅŸan bir üniversite öğretmeni, "Bakanın bu kararına göre ÅŸimdi okullarımızda dadılar göreve baÅŸlayacak. EÄŸer düzenlemeyi okursanız, onun çok aptalca olduÄŸu görürsünüz. Yükseköğretimdeki öğrencilerin ellerinde pasaportları var, çoÄŸu evli çocuklu, ama ÅŸimdi onlara dadı atıyorsunuz. Bu dadılar öğrencilerin her adımını kontrol etme görevini üstlenecekmiÅŸ. Bunun saçmalık olduÄŸunu düşünüyorum” dedi.

Bakanlığın bir yetkilisine göre, eÄŸitim ve öğretim danışmanları, yani dadılar üniversitelerde görev yapmış nitelikli öğretmenler arasından seçilecek. Bunlar psikolojiyi iyi bilen, en az 5 yıl eÄŸitim tecrübesi olan, profesörler ve öğretmenler olacak. Kararda bu danışmanları yabancı dilleri bilmesi de talep ediliyor.

Özbekistan’da zaten sıkı kontrol altında olan üniversite öğrencileri yeni eÄŸitim-öğretim yılında daha da sıkı bir kontrolün altında olacak.

Bu ynei kontrol sistemi üniversite öğrencilerinin haricinde, aynı zamanda kolej öğrencilerini de kapsıyor.

Daha önce ülkedeki mesleki kolej öğrencilerinin kontrolü onların bulunduğu mahalle yönetimlerine verilmişti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.