Sosyal Medya

Dünya

Dışişleri'nden Nizami'nin idamına kınama

Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş Cemaat-i İslâmi partisi lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini kınadı.



BangladeÅŸ'te hükümet tarafından kurulan savaÅŸ suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i Ä°slâmi partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine Türk DışiÅŸleri'nden tepki geldi. 

Dışişleri Bakanlığı, Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini şiddetle kınadı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Nizami'nin idam cezasının infaz edilmesinin üzüntüyle karşılandığı belirtilerek, "Nizami’nin böyle bir cezayı hak ettiÄŸine inanmadığımız için infazı ÅŸiddetle kınıyor, merhuma Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin, BangladeÅŸ’in toplumsal uyum ve huzurunun korunması bakımından idam cezalarının infazlarının askıya alınması yönünde son üç yıldır BangladeÅŸ yöneticilerine en üst düzeyde defalarca çaÄŸrıda bulunduÄŸunun vurgulandığı açıklamaya şöyle devam edildi:

"İdam cezası uygulanmasının gayri adil niteliğiyle toplumda yeni gerginliklere yol açabileceği hususundaki endişelerimizi bildirmiştik. İdam cezasını kaldırmış bir ülke olarak, geçmişin yaralarının bu yöntemlerle sarılamayacağını, tam aksine Bangladeşli kardeşlerimiz arasında kin ve nefretin yaygınlaşmasını körükleyeceğini değerlendiriyoruz. Türkiye, her zaman yanında durmaya devam edeceği kardeş Bangladeş halkının toplumsal barışının korunmasını temenni etmektedir."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.