Sosyal Medya

Güncel

İbrahim Kalın: Halep düşerse...

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Kalın, Beşşar Esed rejiminin Halep'e saldırı düzenlerken, Rus taktiği kullandığını ifade etti.



Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, BeşşarEsed rejiminin Halep'e düzenlediği ağır saldırıların büyük bir insani krize sebep olduğuna işaret etti.

AA'nın derlediÄŸi habere göre Kalın, "Daily Sabah" gazetesi için kaleme aldığı "Halep yanıyor" baÅŸlıklı yazısında, 5'inci yılına giren Suriye savaşının, dünya kamuoyunun gündeminden düştüğüne iÅŸaret etti.

Kalın, rejimin, Halep üzerindeki saldırılarını yoÄŸunlaÅŸtırdığını ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yaÅŸayan sivilleri cezalandırmak amacıyla okulları, ekmek fırınlarını, hastaneleri ve yolları hedef aldığını ifade ederek, rejimin, tipik Rus taktiÄŸi olarak nitelendirdiÄŸi "Sadece savaşçıları deÄŸil aynı zamanda aileleri, evleri ve ÅŸehirleri bombala ki, dolayısıyla tek bir kurÅŸun bile sıkmadan mücadeleden vazgeçsinler" yöntemine baÅŸvurduÄŸunu belirtti.

'HALEP HAYALET ÅžEHÄ°R HALÄ°NE GELDÄ°'

Muhaliflerin, bu gelişigüzel ölümlere karşı durduğunu ancak Halep ve çevresinde güvenli alan kalmadığını belirten Kalın, görünürde herhangi bir umut olmadığını, Halep'in bir diğer hayalet şehir haline geldiğini dile getirdi. Kalın, Suriye'nin neredeyse tamamen yıkımının, Suriye'yi ve halkını kurtarmak için uluslararası toplumun başarısızlığının trajik bir işareti olduğunu vurguladı.

'HALEP DÜŞERSE...'

Kalın'ın, makalesi şu şekilde devam etti:

"Halep'in düşmesi bir şehrin kaybından çok daha fazlası demek. Halep düşerse, Suriye halkının barış, özgürlük ve şerefi için kalan son umudu da tükenecek, Esed rejimine başka korkakça bir zafer daha teslim edilecektir. Daha da kötüsü, bu Suriye halkına kendi başlarına kaldıklarına dair acı bir mesaj göndermek olacaktır. Eğer BM, ABD ve Rusya, bu canavarlığı durdurma konusunda gerçekten samimilerse, öncelikle Esed rejiminin Suriye'ye barış, güvenlik ve refah getirmek için kalan son umudu da baltalamasını engellemeliler. Varil bombaları ve hava saldırıları Halep'teki her şeyi yakıp yok ederken Cenevre görüşmelerinin hiç bir anlamı yok."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.