Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Karadeniz'i havza haline getirmemiz lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10. Balkan ülkeleri Genelkurmay Başkanları toplantısında konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan 10. Balkan ülkeleri Genelkurmay Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan "Karadeniz'i kıyıdaşlar arasındaki işbirliğiyle havza haline getirmemiz gerekir. Yoksa tarih bizi affetmez" dedi.
 
"TARÄ°H BÄ°ZÄ° AFFETMEZ"
 
Avrupa Atlantik kurumlarıyla bütünleÅŸme konusunda atılan adımların önemli fayda saÄŸladığına inanıyorum. Ãœlkemizin Balkanlara karşı yaklaşımının temelini kapsayıcılık oluÅŸturmaktır. Türkiye'nin GüneydoÄŸu Avrupa Tugayı'nı güçlendirme teÅŸebbüsü kıymetli ve önemli bir adımdır. Sizlerin de somut destek vermenizi bekliyoruz. VarÅŸova'da yapılacak NATO zirvesinin önemi daha da artmıştır. Buradan somut sonuçlar çıkmasını arzu ediyoruz. Balkan ülkelerinin NATO, Avrupa BirliÄŸi ve AGÄ°T baÅŸta olmak üzere kuruluÅŸlara entegrasyon sürecini teyit ediyorum. Karadeniz'i kıyıdaÅŸlar arasındaki iÅŸbirliÄŸiyle havza haline getirmemiz gerekir. Burada kıyıdaÅŸ ülkeler olarak hepimiz üzerine düşen görevi yapmak durumundayız. Bütün alanlarda atılması gereken adımları NATO olarak atmalıyız. Atmazsak tarih bizi affetmez. Somut önerilerimizi Karadeniz'e kıyıdaÅŸ ülkelerle paylaÅŸacağız. 
 
Ortak güvenliğimizin askeri olarak sağlanamayacağını kabul ediyoruz. Ekonomik ve ticari bağlar güçlendirilmeli. Ortak kültür mirasımızı hep birlikte sahiplenerek gelecek nesillere taşımamız önemlidir. İşbirliği süreci, işbirliği konseyine tam destek veriyoruz. Güneydoğu Avrupa ülkeleri arasında mevcut olan daimi sekretaryanın İstanbul'da kurulmasını teklif ediyoruz. Ortak bildirinin bölgedeki işbirliği ve dayanışmayı geliştirmesini diliyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.