Sosyal Medya

Güncel

5 bin şirket devleti 273 milyon lira dolandırdı

Türkiye'de son 7.5 yılda 161 bini aşkın sahte işyeri ve 2.1 milyonu aşkın sahte sigortalı belirlendi. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu "Denetimlerle 272.6 milyon TL kurum zararı ortaya çıkarıldı" dedi.



Naylon ve sahte iÅŸyerlerine yönelik sıkı takip etkisini gösterdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, son 3.5 yılda 5 bin 600'e yakın sahte iÅŸyeri ve 220 bini aÅŸkın sahte sigortalı tespit edildiÄŸini açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu müfettiÅŸleri ile denetmenlerin araÅŸtırmaları sonucu, kurumu dolandıran sahtecilik organizasyonunun içinde yer alan personel hakkında da iÅŸlem baÅŸlatıldı. Bakan Soylu, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine yanıt verdi.

2.1 MİLYON KİŞİ SAHTE

2008 Ekim'den bu yılın ÅŸubat ayına kadar olan dönemde 161 bin 205 tescilsiz iÅŸyeri belirlendiÄŸini belirten Soylu, 2 milyon 123 bin 191 tescilsiz sigortalı ortaya çıkarıldığını bildirdi. Usulsüzlüklerle 272 milyon 616 bin TL'lik kurum zararı oluÅŸtuÄŸuna dikkati çeken Soylu, kurumu dolandıran organizasyonun içinde yer aldığı tespit edilen personel hakkında gerekli iÅŸlemlerin baÅŸlatıldığını açıkladı.

Ä°KÄ° KATI TAHSÄ°L EDÄ°LÄ°YOR

Alınan tedbirler satır başlarıyla şunlar:

SaÄŸlık kurumlarına müracaat aÅŸamasında, kimlik tespiti ve biyometrik kimlik doÄŸrulama yapılıyor.

- Kişilerin, kendi adına başkasının sağlık hizmeti alması veya haksız bir menfaat durumunda, zararın iki katı faiziyle tahsil edilerek, suç duyurusunda bulunuluyor.

Kaynak:AkÅŸam

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.