Sosyal Medya

Güncel

IŞİD'li 5 mahkum Kocaeli'de firar etti

IŞİD operasyonunda yakalanan ve ‘silah kaçakçılığı’ndan ceza alan 5 hükümlünün, bir süre sonra sevk edildikleri açık ceza evinden kaçtıkları iddia edildi...



Ä°stihbarat birimleri, 2015 yılında terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasıyla ilgili geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlattı. Örgütün hücrelerine yönelik operasyonlarda Gökhan BulutÄ°rfan YıldızRaÅŸit KaradaÄŸSerdar Sarıçam ve Duran Çoban da gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve baÄŸlantılı olduÄŸu adreslerde yapılan aramalarda silah, mühimmat ele geçirildi. Terör birimlerince sorgulanan 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece ‘toplu silah ticaretinden’ mahkûm olurken, terör örgütü IŞİD ile baÄŸlantılı oldukları yönünde yeterli delil oluÅŸmadığı için beraat etti.

EMNÄ°YET Ä°STÄ°HBARAT UYARDI: SURÄ°YE’YE KAÇACAKLAR

Kapalı cezaevinde yaklaşık bir yıldır kalan 5 mahkûm, KahramanmaraÅŸ’ta oturan Adil G.’nin evini adres göstererek yarı açık cezaevine nakledilmeleri için baÅŸvuru yaptı.Cezaevinde yattıkları gün sayısı gözönünde bulundurularak 5 mahkûm, 2 hafta önce Kocaeli Açık Ceza Ä°nfaz Kurumu’na nakledildi. Bu geliÅŸmeler üzerine Emniyet Ä°stihbarat “Terör örgütü DEAÅž ile baÄŸlantılı söz konusu kiÅŸilerin kaçacakları, mahkûmların izinli günlerinde çatışma bölgesi Suriye’ye geçmeyi planladıkları, gerekli önlemlerinin alınması” yönünde uyarıda bulundu.

Emniyet’in bu yazısını alan cezaevi yönetimi ve savcılık 5 mahkûmun tekrar kapalı cezaevine nakledilmesine karar verdi. Kararın uygulanması için harekete geçildiÄŸinde Gökhan Bulut, Ä°rfan Yıldız, RaÅŸit KaradaÄŸ, Serdar Sarıçam ve Duran Çoban’ın 3 Mayıs günü firar ettikleri belirlendi.

Ä°KÄ° SAVCILIK FÄ°RARLARI SORUÅžTURUYOR

Firari mahkûmların yakalanması için ülke genelindeki tüm güvenlik birimleri ile sınır kapılarındaki güvenlik birimlerine ‘acil kodlu’ uyarı yazısı geçildi.

3 mahkûm yakalanarak Kocaeli 2’nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. DiÄŸer ikisinin bulunması için aramalar devam ediyor. Mahkûmların kaçmalarına yardım eden ve firar olayını organize eden kiÅŸilere yönelik de çalışma yapıldı.

Araştırmalarda mahkûmların firar etmek için plan yaptıkları, firara da Hasan Y. adlı kişinin yardım ettiği öne sürüldü. Firar olayının ardından geniş çaplı soruşturma da başlatıldı. Kandıra Cumhuriyet Savcılığı ile Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ayrı ayrı soruşturma başlattığı öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.