Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı'nı Almanlar'a şikayet etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkesinin Cumhurbaşkanı'nı Almanlara şikayet etti.



CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu, Alman medyasından Türkiye karşıtlığı ile bilinen Bild'e verdiÄŸi röportajda CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan için 'ErdoÄŸan diktatör' suçlamasında bulundu.

Bild, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük siyasi rakibi Kılıçdaroğlu' ifadeleri ile okuyucularına sunduğu röportajda Kılıçdaroğlu için 'Ülkesinin AB'den daha fazla uzaklaşmaması ve Erdoğan'ın Boğaz'daki tek hükümdara dönüşmemesi için Avrupa'nın umutla baktığı isim' nitelemesinde bulundu.

CUMHURBAÅžKANI HAKKINDA KIÅžKIRTICI SORULAR

Kılıçdaroğlu'nun Berlin ziyareti öncesinde yapılan röportajda Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan'ı size göre diktatör yapan 3 gerekçe nedir?' sorusuna şu yanıtları veriyor:

1- Sadece kendisinin doğrularına inanıyor.
2- Partisi tek başına yönetmek ve hükmetmek istiyor.
3- Demokrasinin temelini oluşturan yasamayı, yargıyı ve anayasayı hiçe sayıyor.

"BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR DİKTATÖRDÜR"

Kılıçdaroğlu röportajda 'Hangi despota benziyor?' sorusuna da 'Erdoğan benzeri görülmemiş bir diktatördür' yanıtını veriyor.

Merkel ile Davutoğlu arasındaki mülteci anlaşmasının Davutoğlu'nun görevi bırakmasının ardından iptal olup olmamasına ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, 'Anlaşma şahsi değil, Erdoğan Türkiye değildir ve hiçbir zaman da olmayacaktır' yanıtını veriyor.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB'ye yönelik vize resti için de 'Erdoğan kendini devlet ile bir tutuyor ve öyle davranıyor. AB tarafından verilen yanıtın son derece isabetli olduğunu düşünüyorum.' dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA PKK VE IŞİD'E DESTEK SUÇLAMASI

Kılıçdaroğlu röportajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hem PKK hem de IŞİD'e destek vermekle suçluyor.

 

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.