Sosyal Medya

Dünya

Yunanistan'dan Türkiye'ye tersine göçmen akışı

Türkiye'den kaçak yollarla Yunanistan'a giden göçmenler ülkede umduklarını bulamayınca geri Türkiye'ye doğru göç etmeye başladı



Yunanistan’da mahsur kalan göçmenlerin duyduÄŸu hayal kırıklığı ve bezginlik Yunanistan'dan Türkiye2ye doÄŸru tersine göçmen akışını baÅŸlattı.

Ä°ltica veya Türkiye’ye iade taleplerinin olumlu ÅŸekilde sonuçlanacağına dair umutlarını kesen 4 Faslı göçmen, dün Hios’tan ÇeÅŸme’ye yüzerek geçmeye çalıştı.

Bir balıkçı teknesi tarafından fark edilen göçmenler tekneye alındıktan sonra Hios Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edildi.

politischios.gr sitesinin haberine göre Türkiye’ye yüzerek geçmeye çalışan göçmenler bu 4 göçmenle sınırlı kalmadı. Dün iki göçmen daha aynı ÅŸekilde ÇeÅŸme’ye geçmek istedi.

Hios Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilisi ise konu hakkında yaptığı açıklamada “Bu göçmenlerden bazıları kendi rızasıyla Türkiye’ye dönmek istediklerini beyan ettiler. Bazıları ise beklemeye daha fazla tahammül edemiyor. Åžu anda durum kontrol altında” ifadelerini kullandı. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.