Sosyal Medya

Güncel

Pakistan siyasetinde 'Panama' çatlağı

Pakistan Başbakanı Panama Belgeleri ile ilgili muhalefetin yaptığı baskıların ardından cuma günü mecliste açıklama yapacağını açıkladı



Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Panama belgeleri ile ilgili hakkında çıkan iddialara cevap vermek için cuma günü meclis oturumuna katılacağını açıkladı.

Muhalif milletvekillerinin dün ve bugün meclisin dışında gerçekleştirdiği yürüyüşte başbakanın meclise gelip açıklama yapmasını talebetti.

Pakistanda muhalefet baÅŸbakan Navaz Åžerif'in meclise gelip çocuklarının offshore hesapları hakkında bilgi verene kadar hem meclisi hem de senatoyu protesto etme kararı aldı. 

Ä°mran Han ise dün akÅŸam PeÅŸaverde bir gösteri düzenledi. Han burada yaptığı konuÅŸmada "BaÅŸbakan Navaz Åžerif  bizim Panama belgeleri ile ilgili sorularımızdan kaçmak için tüm ülkeyi geziyor" dedi.

Son günlerde Navaz Şerif halk desteğini korumak için ülke genelinde mitingler yapıyor.

Panama belgeleri tartışmasında hükümetle muhalefet arasındaki dil sertleşiyor. Başbakan Navaz Şerif Cuma günü yaptığı konuşmada "terör ülkede kaos çıkarmaya ve Pakistan'ın gelişmesine engel olmaya çalışıyor" dedi. Muhalefeti kastederek "bazıları da protestolarla ve oturma eylemleri ile aynı şeyi yapmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Navaz Şerifin bu konuşmasına tepki ise Pakistan Adalet hareketi partisi PTI üyelerinden İcaz Çaduriden geldi. İcaz Çaduri başbakanı '' Ekonomik terörist '' olarak nitelendirdi.

PANAMA BELGELERÄ°NDE BUTTO DA VAR MUHALEFET DE

Panama belgelerinde adı geçen Pakistanlıların bilgileri ortaya çıkmaya devam ediyor. Son yayınlanan belgelere göre baÅŸbakan Navaz Åžerif'i Panama belgeleri nedeniyle sert bir ÅŸekilde eleÅŸtiren Ä°mran Hanın partisi PTI'ın destekçilerinden bir iÅŸ adamı, eski baÅŸbakan Buttonun kuzeni gibi bir çok ismin yeraldığı açıklandı. 

Panama belgelerinin soruÅŸturulması konusunda hükümetle muhalefet arasındaki çatlak ise devam ediyor. BaÅŸbakan Navaz Åžerif muhalefetin önerilerini görüşmeye hazır olduklarını ancak hiçbir dayatmaya da boyun eÄŸmeyeceklerini söyledi. 
Yeni yayınlanan Panama belgelerinde ise 259 Pakistanlının daha ismi bulunuyor. Geçtiğimiz ay yayınlanan Panama belgelerinde 200 Pakistanlının ismi bulunuyordu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.