Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır Valiliği'ndan ilk açıklama

Valilik, polis midibüsüne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında, 3 kişinin öldüğünü 11'i polis, 42 kişinin yaralandığını açıkladı.



Diyarbakır Valiliği, Bağlar ve Yenişehir ilçeleri arasında bulunan Batıkent Kavşağı'nda seyir halinde bulunun zırhlı polis midibüsüne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu ÅŸahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri sırasında saat 16.30 sıralarında Batıkent KavÅŸağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduÄŸu civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaÅŸlar ile çay bahçesinde oturan vatandaÅŸların da aralarında olduÄŸu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis, 33 sivil olmak üzere 45 kiÅŸi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 ÅŸahıs, tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamayarak, yaÅŸamını yitirmiÅŸtir” denildi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.