Sosyal Medya

Güncel

Cuma namazı 7 yıl hapisten kurtardı

Kahramanmaraş'ta 7 yıla kadar hapsi istenen kişi, iddia edilen olay sırasında Cuma namazında olduğunu ispatlayınca ceza almadı.



Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde komşusunu tehdit ettiği iddiasıyla hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan kişi, tehdit edilen saatte cuma namazında olduğunu mahkemede 2 şahitle ispatlayınca ceza almaktan kurtuldu.

Doğan Mahallesi'nde 11 Aralık 2015'de Beyhan T, komşusu Ali A'nın kendisine apartmanın önünde tehdit ve harekette bulunduğu iddiasıyla polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Daha sonra Ali A. hakkında, tehdit ve hakaret suçlarından Elbistan 3. Asliye Ceza Mahkemesinde 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.  Davanın ikinci duruÅŸmasında, olayın gerçekleÅŸtiÄŸi iddia edilen gün ve saatte bir baÅŸka komÅŸusuyla cuma namazına gittiÄŸini ispatlayan Ali A. beraat etti.  Ali A'nın avukatı Mehmet Faruk Çetin, yaptığı açıklamada, müvekkilinin olay günü cuma namazında olduÄŸunu iki ÅŸahitle ispatladıklarını söyledi.

'AYRI BÄ°R HAYIRDIR'

Adaletin er ya da geç tecelli ettiğini belirten Çetin, "Ancak bu duruma cuma namazının vesile olması ayrı bir hayırdır. Şahitlerin verdiği ifadeyle iddia sahibi ve onun şahit gösterdiği kişinin vermiş olduğu ifade çelişkili olunca mahkeme heyeti müvekkilimin beraat etmesine karar verdi" diye konuştu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.