Sosyal Medya

Dünya

ABD İsteyince, "Emriniz Başımız Üstüne" Demişler

PKK'nın Kandil'deki liderlerinden, Duran Kalkan, ABD'nin AK Parti'den ve PKK'dan çatışmaları sonlandırmasını istediğini ancak; PKK bunu kabul etmesine rağmen Erdoğan'ın etmediğini söyledi.



ABD'nin Kasım ayındaki seçimler için Musul ve Rakka'da çözüm istediğini bunun için Türkiye'deki çatışmaların bitmesinin zorunlu olduğunu söyleyen Duran Kalkan, Davutoğlu'nun bunu kabul ettiği halde Erdoğan'ın etmediğini iddia etti.

Kalkan, "Bu anlamda AK Parti üzerinde, Tayyip ErdoÄŸan’ın ve ABD’nin ciddi bir çekiÅŸmesi ve mücadelesi var. ABD, ErdoÄŸan’ın mevcut savaÅŸ politikasını aÅŸacak bir siyaset istiyor. Tayyip ErdoÄŸan ise bu tür politikaların önünü kapatarak, AK Parti’nin bütün dizginlerini eline almaya çalışıyor. Bu AK Parti içerisinde ciddi bir mücadeledir, ne tür geliÅŸmelere yol açacağı yakında görülecek, ama daha ÅŸimdiden Ahmet DavutoÄŸlu hükümetinin başını yedi. Daha birçok kiÅŸinin başını yiyebilecek durumdadır. Yeni siyasi yaklaşımlar ve gruplar AK Parti içinde ortaya çıkacaktır. ErdoÄŸan’ın gücü, yalnız başına kaldığı bu ortamda hiçbir ÅŸeye yetmeyecek ve baÅŸarılı olamayacaktır" iddiasında bulundu. Bu açıklamalar; PKK ve lider karosunun ABD'nin piyonu ve kuklası olduÄŸunu bir kez daha ispatlamış oldu.

Duran Kalkan, Fırat Haber Ajansı'na ABD'nin durumuyla ilgili de şunları söyledi.

"ABD’nin 2015 Temmuzundaki politikasına göre bir AKP ve PKK savaşı ABD’nin politikalarına hizmet ederken, ÅŸimdi etmiyor. En azından Suriye ve Irak’taki politikalarına hizmet etmiyor. ABD’deki mevcut yönetim Kasım ayındaki seçimleri kazanmak istiyor. Bu seçimi kazanmak için de Rakka ve Musul’dan DAÄ°Åž’ten temizlenmesini öngörüyoruz. Kürtlerin bu operasyonlara katılımını saÄŸlayabilmek için Kuzey Kürdistan’da çatışmanın durması gerekiyor. Çünkü Kuzey’de AKP’nin faÅŸist saldırılarına karşı bir ölüm kalım savaşı yürütülmesi gerekiyor ve bundan dolayı Kürtlerin Rakka ve Musul operasyonlarına katılması mümkün olmuyor. AKP’nin Kuzey Kürdistan’daki faÅŸist saldırıları, Suriye ve Irak’ta DAÄ°Åž’e karşı yürütülecek mücadeleyi çok olumsuz etkiliyor. Mücadeleci güçleri zayıflatıyor. ABD bundan rahatsız, bu nedenle AKP yönetiminden de, bizden de çatışmaları sona erdirmeyi istedi.”

“ABD, ERDOÄžAN’IN ÃœZERÄ°NE BÄ°R ÇİZGÄ° ÇİZMÄ°Åž DURUMDA”

“Bu konuda EÅŸbaÅŸkanlığımız açıklama yaptı: Resmi ve çift taraflı olması, arabulucuların olması kaydıyla her türlü görüşmeye hazır olduÄŸumuzu ifade ettik. Ortaya çıktı ki bu temelde sorun, Tayyip ErdoÄŸan ve AKP’den kaynaklanıyor. AKP’ye de baskı uygulandı, Ahmet DavutoÄŸlu’nun bazı açıklamaları oldu, ama Tayyip ErdoÄŸan bunu reddetti. Bu bakımdan ErdoÄŸan ile ABD’nin politikalarının karşıt olduÄŸunu düşünmek daha doÄŸrudur. ErdoÄŸan ve ABD arasında, 7 Haziran seçimi öncesine benzeyen bir durum yaÅŸanıyor. Sanki ABD, ErdoÄŸan’ın üzerine bir çizgi çizmiÅŸ durumda ve ErdoÄŸan da bunu bildiÄŸi için korkuyor. Öfkesi buna dönüktür.

Bu anlamda AKP üzerinde, Tayyip ErdoÄŸan’ın ve ABD’nin ciddi bir çekiÅŸmesi ve mücadelesi var. ABD, ErdoÄŸan’ın mevcut savaÅŸ politikasını aÅŸacak bir siyaset istiyor. Tayyip ErdoÄŸan ise bu tür politikaların önünü kapatarak, AKP’nin bütün dizginlerini eline almaya çalışıyor. Bu AKP içerisinde ciddi bir mücadeledir, ne tür geliÅŸmelere yol açacağı yakında görülecek, ama daha ÅŸimdiden Ahmet DavutoÄŸlu hükümetinin başını yedi. Daha birçok kiÅŸinin başını yiyebilecek durumdadır. Yeni siyasi yaklaşımlar ve gruplar AKP içinde ortaya çıkacaktır. ErdoÄŸan’ın gücü yalnız başına kaldığı bu ortamda hiçbir ÅŸeye yetmeyecek ve baÅŸarılı olamayacaktır."

Duran Kalkan'ın ABD'nin düşüncelerini ve örgüt ile olan baÄŸlantısı deÅŸifre eden bu açıklamaları, PKK'nın ABD ve diÄŸer ÅŸer güçler tarafından beslenip desteklendiÄŸinin ve PKK’nın, ABD'nin güdümünde/himayesinde hareket ettiÄŸinin ispatı olarak yorumlandı.

Kaynak: Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.