Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli kulisleri sallayan sözlere açıklık getirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘Gerekirse hükümete hukuki destek veririz’ sözlerine açıklık getirdi.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, kamuoyunda koalisyon iddialarına yol açan Ak Parti'ye "hukuki destek" açıklamalarına açıklık getirdi. Bahçeli, desteÄŸin terörle mücadele için söz konusu olacağını kaydetti. 

Haber spikeri Nazlı Çelik, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

KOÅžULLARA BAÄžLI

Bahçeli'ye koalisyonu sorduÄŸunu belirten Çelik, "İçinde evet veya hayır geçmeyen ancak koÅŸullara göre her ÅŸeyin masaya yatırılabileceÄŸini ifade eden bir yanıt" aldığını, ama aslında koÅŸulların çerçevesini de çizen bir yanıt aldığını söyledi.

Çelik'in aktardığına göre Bahçeli, hükümete terörle mücadele için bugüne kadar destek olduklarını belirtirken, "Bu konuda her zamanda destek olacağız, devleti yöneten iktidarın güçsüz görünmemesi gerektiÄŸi için. Bu desteÄŸi bugüne kadar açık ve fiili verdik. Hukuki boyutunu da düşünebiliriz" dedi.

Bahçeli, hukuki destek ifadesinin, koalisyonu iÅŸaret ettiÄŸi iddialarına, "Hukuki boyut baÅŸkanlık sistemine destek vermek anlamını taşımaz. Daha geniÅŸ ve daha kapsamlıdır" karşılığını verdi.

5. PARTÄ° SORUSU

Bahçeli, kurultay sürecine iliÅŸkin soruyu "ne kurultayı" diye yanıtlarken, 14 Mayıs'ta Osmaniye'de, 15 Mayıs'tada Ankara'da bulunacağını ifade etti. Bahçeli, 5. Parti sorusuna ise, "Siyaset bu, olabilir" yanıtını verdi. Bahçeli, Oktay Vural'la ilgili soru üzerine de, "Türkiye'nin en demokratik genel baÅŸkanı benim. 9 ışık ilkesinin hürriyetçilik ve ÅŸahsiyetçilik ilkesi vardır. Ãœlkücü, hür ve ÅŸahsiyetli olacak, o bakımdan ben müdahale etmem" diye konuÅŸtu.

ERKEN SEÇİM ZOR

Bahçeli, erken seçim konusunda da, "Terörün kökü kazınmadan biraz zor diye gözüküyor" ifadelerini kullandı. Bahçeli, DavutoÄŸlu'nun liderlerden helallik istediÄŸi konusunun anımsatılması üzerine, "Onun bende benim onda bir hakkım yok ki helalleÅŸelim" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.