Sosyal Medya

Ekonomi

Kırgızistan eski devlet başkanının oğluna 30 yıl hapis

Bişkek mahkemesi eski Cumhurbaşkanı Bakiyev’in oğlu Maksim Bakiyev’e gıyaben 30 yıl hapis cezası verdi



Kırgızistan'da eski cumhurbaşkanının birçok ekonomik suçlardan dolayı yargılanan oğlu suçlu bulundu.

Bişkek mahkemesinin aldığı karar Kırgızistan Yargıtay basın servisinde yer alan haberde açıklanırken Maxim Bakiyev'e bunun yanısıra gasp ve kara para aklama suçlamalarının da yöneltildiği belirtildi.

Ceza Kanunu'nun ilgili hükümlerine göre Bakiyev, 15 yıl hapis cezası verildi. Mallarına el konulacak olan Bakiyev'e 2 Ağustos 2013 tarihinde verilen 15 yıl hapis cezası da bu karara eklenerek toplam 30 yıla çıkarıldı. Sanık dava görüşmesinde bulunmayı reddettiği için yargılanması gıyaben yapıldı.

Maxim Bakiyev'in ÅŸu anda Ä°ngiltere'de bulunduÄŸu iddia ediliyor.

Eski Devlet BaÅŸkanı Kurmanbek Bakiyev’in tüm aile üyeleri gibi oÄŸlu da uluslararası arananlar listesinde bulunuyor. Maxim Bakiyev, devletin milyonlarca dolar deÄŸerinde varlığını yasadışı yollarla özelleÅŸtirmekten suçlanıyor.

Devlet BaÅŸkanı Kurmanbek Bakiyev'in kendisi 2010 yılı Nisan ayında, iktidardan devrildikten sonra ailesi ile birlikte Belarus’a sığınmıştı.

Kırgızistan mahkemesi eski devlet başkanını siyasi sebeple cinayet işlemekten suçlu bularak 49 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Ancak Kırgızistan hükümeti bugüne kadar Kurmanbek Bakiyev ve ailesinin ülkeye iade edilmesini sağlayamadı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.