Sosyal Medya

Güncel

Aydın'dan kongre yorumu: Bu bir bayrak yarışı

TBMM Başkanvekili Aydın, kongre kararı için "Bu bir bayrak yarışıdır, zaman zaman makamlar değişebilir, kalıcı olan Türkiyedir" dedi.



TBMM BaÅŸkanvekili Ahmet Aydın, Ak Parti adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ile birlikteÇankaya’da katıldığı açılışta  gündeme dair açıklamalarda bulundu. Meclis çatısı altında her milletvekilinin milletin temsil makamında millete yakışır bir ÅŸekilde çalışmalarını sürdürmeleri gerektiÄŸini vurgulayan Aydın, Anayasa Komisyonu’dan yaÅŸanan kavgaların bir daha yaÅŸanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.
 
MAKAMLAR DEĞİŞİR, KALICI OLAN TÜRKİYE'DİR
 
22 Mayıs’ta yapılacak AK Parti Kongresi’nde alınacak karara iliÅŸkin de konuÅŸan TBMM BaÅŸkanvekili Ahmet Aydın, “Ä°stikrarın devamı güven ortamının devamıyla yeni bir deÄŸiÅŸim, yeni bir heyecanla kaldığı yerden devam edecek. Sayın BaÅŸbakanımız ve Genel BaÅŸkanımız çok önemli hizmetlere vesile oldu. Ben de kendilerine çok teÅŸekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır, bir hizmet yarışıdır. Bu hizmet yarışında zaman zaman mevkiler, makamlar deÄŸiÅŸir. Kalıcı olan Türkiye’dir. AK Parti bir dava partisidir. Biz kiÅŸiler üzerinden çok ilkeler ve deÄŸerler üzerinde siyaset yapıyoruz.” dedi.
 
REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ
 
BaÅŸkanlık sisteminin de Türkiye’de bir an önce uygulanması gerektiÄŸini vurgulayan Aydın sözlerine şöyle devam etti: “ Türkiye’nin 2023, 2071 vizyonuna doÄŸru emin adımlarla yürümesi için mutlaka ama mutlaka baÅŸkanlık sisteminin Türkiye’de uygulanması lazım. Bu bir rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi deÄŸil, sistem deÄŸiÅŸikliÄŸidir. Daha önce de birçok siyasetçi bununla ilgili giriÅŸimlerde, söylemlerde bulundu. Ãœlkemizin daha hızlı büyümesi için baÅŸkanlık sisteminin uygulanması gerektiÄŸini düşünüyorum.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.