Sosyal Medya

Kürsü

7. Uluslararası Dergi Fuarı - Ziya Gündüz

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl 7.si düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı'nda, 20 ülkeden 305 dergi, Sirkeci Garı'nda okuyucularla buluşacak. Ziya Gündüz dergi fuarını yazdı



Her yıl Türkiye Dergiler BirliÄŸi tarafından düzenlenen,  7. Uluslararası Türkiye Dergi fuarı 10-15 Mayıs tarihleri arasında, Ä°stanbul Tarihi Sirkeci Garından 305 derginin katılımıyla gerçekleÅŸecektir. Bu fuarı önemli kılan, dünya da bir ilk olmasıdır.  Dergi fuarına, yaklaşık 20 ülkeden dergi katılmaktadır.  Bizim medeniyetimiz bir bilgi medeniyetidir. Kaleme ve kâğıda dokunmak gerekiyor. Derginlerin dünyasında, tefekkür yolculuÄŸuna çıkmak gerekiyor.

Dergi Fuarının Teması, Eleştiri Mi Linç Mi?

Dergi fuarının teması oldukça ilginç,” EleÅŸtiri mi linç mi?”  evet günümüzün önemli konularından birisi olan EleÅŸtiri ahlakının seçilmesi elbette ki önemlidir. EleÅŸtiri baÅŸkadır, laf saymak, sövmek bambaÅŸka bir ÅŸeydir. Dergiler insanlara eleÅŸtiri sanatını da öğretirler.  Bir çok dergide eleÅŸtir ile ilgili makaleler bulunurken, bazı dergiler ise eleÅŸtiri konusunu dosya olarak gündeme getirmektedirler. EleÅŸtiri öldürmek deÄŸil, doÄŸru bir ÅŸekilde hayat vermektir.

Dergi Fuarı Neden Önemli

BilindiÄŸi gibi kitaplar bir kiÅŸinin ürünü iken, dergiler bir topluluÄŸun ürünüdür. Her dergi bir zekâ topluluÄŸudur.  Dergilerin sayfalarında herkes kendisiyle ilgili bilgileri bulması, okuması mümkündür. Kaliteli yazarlar, dergilerden çıkar. Düşündüren yazılar dergi sayfalarından çıkar. Birçok yazarın yazar yolculuÄŸunun ilk adımı dergilerde yazmakla baÅŸlamıştır. dergiler okur ve yazar okulu gibi önemli bir görevi üstlenmektedir.

Dergiler, Önemli Birer Okuldur

Dergi demek, dava demektir.

Dergi demek, sanat demektir.

Dergi demek, kültür demektir.

Dergi demek, ÅŸiir demektir.

Dergi demek, edebiyat demektir,

Dergi demek düşünce demektir.

Dergi demek, direniÅŸ demektir.

Siyaset, kültür, sanat, mizah vs. Kendi alanında yayın yapmakta olan birçok dergi, dergi fuarında bulmanız mümkündür.  

Peki, Dergi Fuarında Neler Olacak

Haksöz dergisinin "25 yıl 300 Sayı Sergisi", Ä°lmi Etüdler DerneÄŸi'nin (Ä°LEM) hazırladığı "Ä°slamcı Dergiler Sergisi" okuyucularla buluÅŸacak. Ayrıca,  Uluslararası Dergicilik Ödülleri" de sahiplerine verilecektir.

Dergi Fuarına Katılacak Olan Bazı Dergiler

Haksöz, Vuslat, Hacamat, Seyyide, Semerkant, Altınoluk, Okuryazar, Lacivert, Kurani Hayat, Furkan, Nisanur, Ä°nzar, Genç, Kulis Tiyatro, Nesli Cedid, Kitap ve Hikmet, Davet Mektebi, Fosforlu Elma, Ä°tibar, Genç Yorum, Bizim Aile, Nida, Ä°ktibas, Yedi Ä°klim, Åžiar, Halk Edebiyatı, La, Hüküm,   vs.

Fuar Hakkında İnce Bir Not

Uluslararası Dergi Fuarı, 10-15 Mayıs tarihleri arasında saat 09:30 ile 21:00 saatlerin de ziyaret edilebilecek.

Sonuç

Dergi fuarını gezmek, bilgi hazinenize biraz daha bilgi katacaktır. Dergilerin Yazarlarıyla, Editörleriyle, Genel Yayın Yönetmenleriyle sohbet ve tanışma imkânınız olacak.  Ayrıca fuarda yapılan etkinlikleri takip etmenizde mümkündür.

Åžimdi vakit, dergi fuarına gitme vakti…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.