Sosyal Medya

Coğrafyamız

Zevahiri Suriye'deki grupların birleşmesini istedi

El kaide lideri Zevahiri, yeni yayınlanan ses kaydında Suriye'deki silahlı grupların birleşmesini istedi



El Kaide lideri Eyman el Zevahiri’nin yeni yayınlanan ses kaydında söylediÄŸi bazı ifadeler, örgütün Suriye kolu El Nusra Cephesi’nin ayrılması halinde buna bir itirazları olmayacağı ÅŸeklinde yorumlanıyor. Zevahiri ayrıca Suriye'deki silahlı muhalif grupların birleÅŸmesini istedi.

Eyman ez-Zevahiri, aylar sonra ortaya çıkarak Suriye’de kendilerine baÄŸlı olarak faaliyet yürüten ve IŞİD’den sonra en büyük silahlı muhalif grup olarak bilinen Nusra Cephesi’nin El Kaide’den ayrılacağına yönelik iddiaları deÄŸerlendirdi. Nusra Cephesi’nin ayrılması durumunda ‘küçük düşürülmeyi ve aÅŸağılayıcı anlaÅŸmaları kabul etmek zorunda kalacağını’ savunan Zevahiri, Mısır’da Müslüman KardeÅŸler’in demokrasi yolunu seçtikten sonra darbeyle devrildiÄŸini” söyledi.

Suriye’nin Halep ÅŸehrinin güneyinde Nusra Cephesi liderliÄŸindeki Fetih Ordusu adlı çatı grubunun Han Tuman kasabasını ele geçirmesinin ardından yayınlanan ses kaydında Zevahiri silahlı gruplara seslenerek ‘birleÅŸmenin artık ölüm kalım meselesine dönüştüğünü’ söyledi.

Suriye’nin Arap Baharı’nın gerçek yolunda ilerlediÄŸini savunan Zevahiri, grupların önce Esad’ı devirmeyi hedeflemelerini isteyerek, bunun ardından kurulacak bir Ä°slami devlete tabi olmayı kabul edeceklerini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.