Sosyal Medya

Güncel

Destici'den Ä°srail'e tepki

BBP lideri Destici İsrail'in arkadaşlarını Filistin'de gözaltına aldıklarını belirterek idam edilmeleri halinde de Filistin duyarlılıklarını sürdüreceklerini söyledi



Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici, "Filistin'in yanında duruÅŸumuz birilerini rahatsız edebilir, etsin. Ä°srail Gazze'de, Batı Åžeria'da kardeÅŸlerimize zulmettiÄŸi sürece, biz buna karşı durmaya devam edeceÄŸiz. DeÄŸil gözaltına almak, idam bile etseler devam edeceÄŸiz." dedi.

BBP Ankara Ä°l BaÅŸkanlığı 10. OlaÄŸan Kongresi, Tes-Ä°ÅŸ konferans salonunda BBP Genel BaÅŸkanı Destici'nin katılımıyla yapıldı.

Destici, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak baÅŸladığı konuÅŸmasında, "Bizim inancımıza göre, cenneti kazanmak isteyen mutlaka baÅŸta annesine hürmet edecek. Çünkü Peygamber Efendimizin sözüyle, 'Cennet anaların ayakları altındadır' baÅŸka bir yerde deÄŸil." diye konuÅŸtu.

Bazı partililerle Miraç Kandili'ni Mescid-i Aksa'da idrak etmek için 5 günlük resmi olmayan gezi planlayarak, Kudüs'e gittiklerini anlatan Destici, şunları söyledi:

"Biz bu vesileyle oraya gittiğimiz için oradaki Filistin bölgelerini de ziyaret edelim, Filistinli kardeşlerimizle de buluşalım, onların da dertlerini dinleyelim ve onlarla hemhal olalım istedik. Bunu da gerçekleştirdik. Özellikle Miraç Kandili akşamı hem oradaki Müslümanların hem de Türk vatandaşlarının bize bir ilgisi oldu. Etrafımızda kalabalık oluştu. Vatandaşlar ilgi gösterince normalde Aksa'dan çıkmamız gereken saati geçirdik. Daha sonra onlar bizle birlikte Kudüs sokaklarında Türk bayrakları açtılar. Onlarla birlikte yürüdük. Herhalde bu birilerinin gücüne gitti. Ne kadar giderse gitsin, biz nerdeyiz ay yıldızlı al bayrağımız orada."

Türkiye'ye dönmek üzere havaalanına geldiklerinde Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ä°lker KayalıoÄŸlu'nun gözaltına alınmak istendiÄŸini ve sebep olarak Ä°srail aleyhine yaptıkları açıklamaların öne sürüldüğünü aktaran Destici, "Filistin'in yanında duruÅŸumuz birilerini rahatsız edebilir, etsin. Ä°srail Gazze'de, Batı Åžeria'da kardeÅŸlerimize zulmettiÄŸi sürece biz buna karşı durmaya devam edeceÄŸiz. DeÄŸil gözaltına almak, idam bile etseler devam edeceÄŸiz." ifadelerini kullandı.

Kilis'e roket atılmasına da değinen Destici, şöyle konuştu:

"Kilis'te yaÅŸayan vatandaÅŸlarımızın, 'Kilis unutuldu mu' diye haklı serzeniÅŸleri var. Biz de başından beri diyoruz ki bir an önce önlem alınsın. Devlet, Kilis'e atılan bu roketler nereden atılıyorsa, o mevzileri imha etsin. Sadece Fırtına obüsleriyle yapılan atışlar yeterli olmadı. Neden Türkiye savaÅŸ uçaklarını kaldırıp, buraları imha edemiyor. Roketsavarlar nerede?" 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.