Sosyal Medya

Dünya

Somali'ye 11 bin ton gıda yardımı

Türk Kızılayı ile AFAD'ın organize ettiği ve Somali için 11 bin tonluk gıda yardımı yola çıktı



Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Somali'ye gönderilen gıda yardımına ilişkin, "Kızılay'ımızla beraber bugün, Anneler Günü olması nedeniyle özellikle seçildi. Somalili annelerin de yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Gönderdiğimiz bu yardımlar devletimizin ve milletimizin yardımlarıdır." dedi.

Oktay, Türk Kızılayı ile AFAD'ın organize ettiği ve Somali için 11 bin tonluk gıda yardımını içeren geminin Haydarpaşa Limanı'ndan ayrılış töreninde konuştu.

Somalili anneleri memnun etmek için burada olduklarını anlatan Oktay, Somali'nin yakın geçmişte yaşadığı iç savaşa ve kıtlığa dikkati çektiğini belirtti.

Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemindeki ziyaretiyle dünyanın gözlerinin Somali'ye çevrildiğini kaydetti.

Türkiye'nin Somali için bütün gücünü seferber ettiğini dile getiren Oktay, şöyle devam etti:

"Bugün Somali'nin önünde yeni bir ufuk açıldı. Bugün Türkiye'nin gittiği yerlerde bir defaya mahsus değil daima orada olduğunu gösteren bir durumun ispatındayız. Kızılay'ımızla beraber bugün, Anneler Günü olması nedeniyle özellikle seçildi. Somalili annelerin de yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Gönderdiğimiz bu yardımlar devletimizin ve milletimizin yardımlarıdır. Beş yıldır devam eden yardımların bir halkasıdır bu. Şeker ve un 11 tonluk bir yardım var."

YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ise Haydarpaşa Limanı'nın tarihte yardım gemilerine çok kez ev sahipliği yaptığını anımsatarak, şimdiki yardımın da bunun bir örneği olduğunu söyledi.

Somali ve Doğu Afrika'nın 2011'de derin bir insanlık krizi yaşadığını aktaran Kınık, "O gün milletimizin ve devletimizin büyük bir eş güdümüyle dev bir insanlık operasyonu başladı. O gün kamu kurumlarıyla birlikte bu yardımları o bölgeye ulaştırdık. Afetin erken dönem etkileri geçtikten sonra o bölgeyi şenlendirecek ve kalkındıracak yatırımlara giriştik." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.