Sosyal Medya

YaÅŸam

Hesabından milyon çıkan çöpçü!

Adını ve hesabını telefon dolandırıcılarına aylık 1200 liraya sattı. Hesabında 1.5 milyon lira olduğunu öğrenince şoke oldu.



Ä°stanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü’nün düzenlediÄŸi “El Nino” operasyonuyla çökertilen afyonkarahisar merkezli çetenin üyesi olduÄŸu iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ilginç bir olayı ortaya çıkardı.

HESAPTAN 1.5 MİLYON ÇIKTI

300 bin kiÅŸiyi toplam 10 milyon lira dolandıran çete üyeleri paraları Kıbrıs’ta lüks otellerde harcarken, çetenin ikna edip aylık 1200 lira karşılığında adına hesap ve 0850’li ‘voip’ hatlar açtığı Afyonkarahisar Belediyesi temizlik işçisi M.A’nın adına açılan hesaptan 1,5 milyon lira çıktı.

Gözaltına alındığı sırada çöp kamyonunda mesaide olan M.A., hesabında milyon lira olduğunu duyunca şoke oldu.

Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü’ne baÄŸlı Siber Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü’ne baÅŸvuran onlarca vatandaÅŸ, banka hesaplarından bilgileri dışında para çekildiÄŸini belirterek ÅŸikayetçi olmuÅŸ, polis ekipleri 2 aylık teknik takibin ardından ÅŸebekenin Afyonkarahisar’da kurduÄŸu çaÄŸrı merkezinden vatandaÅŸları 0850’li ‘voip’ (Ä°nternet üzerinden sesli görüşme) hattıyla arayarak dolandırdığını belirlemiÅŸti.

SİGORTA VE KREDİ DOSYA MASRAFLARINI İADE EDECEĞİZ

ÇaÄŸrı merkezini Afyon’da cinayete kurban giden TIR ÅŸoförü Mustafa Aksoy adına kurduÄŸu, “Sigorta ve kredi dosya masraflarını iade edeceÄŸiz” diyerek aradıkları kiÅŸilerin banka hesaplarını boÅŸalttığını tespit edilmiÅŸti.

Çetenin 330 bin kiÅŸiyi 10 milyon lira dolandırdığı belirlenmiÅŸti. GeçtiÄŸimiz Salı düzenlenen operasyonda 8’i kadın 15 kiÅŸi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan üçünün çete elebaşı olduÄŸu ve üçünün de üniversitede bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olduÄŸu öğrenildi.

Çete üyelerinin poliste verdiÄŸi ifadeler, ilginç bir gerçeÄŸi de ortaya çıkardı. Çetenin Afyonkarahisar Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan M.A’yı ikna ederek adına hesap açtığı ve dolandırdıkları paraların 1,5 milyon lirasını M.A’nın hesabına yatırdıkları belirlendi.

ÅžOKE OLDU

Temizlik görevlisi olarak 1300 lira ücret kazanan M.A’nın, çeteden adına hesap açılması karşılığında aylık 1200 lira aldığı tespit edildi. Polis, bu ifadeler üzerine çöp arabasında görev yaparken bulduÄŸu M.A’yı gözaltına aldı. M.A, polisten hesabında 1,5 milyon lira olduÄŸunu duyunca ÅŸoke oldu. 

SUSMA HAKKINI KULLANDI

M.A, adına hesap açma karşılığında verilen parayı kabul ettiÄŸini anlatarak, çetenin dolandırdığı büyük meblaÄŸdan haberinin olmadığını söyledi. Temizlik işçisi M.A’nın hesabını kullanarak dolandırıcılık yapan 15 kiÅŸilik çetenin liderleri olan O.A, H.K ve D.E’nin ise Kıbrıs’ta lüks otel ve kumarhanelerde paraları harcadıkları tespit edildi. Lüks yaÅŸantılarını sosyal medya hesaplarında paylaÅŸmaktan çekinmeyen çete liderleri polisteki ifadelerinde susma haklarını kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.