Sosyal Medya

Dünya

ABD, ABD'yi yalanladı

Suriye’de meydana gelen ve en az 28 kişinin ölümüne neden olan patlamadan Beyaz Saray, Şam yönetimini sorumlu tutarken, bir gün sonra ABD Dışişleri Bakanlığı, “Orada ne olduğunu bilmiyoruz” dedi.



Suriye’nin Ä°dlib kentindeki bir mülteci kampında meydana gelen ve en az 28 kiÅŸinin ölümüne neden olan patlamadan Beyaz Saray, Åžam yönetimini sorumlu tutarken, bir gün sonra ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, “Orada ne olduÄŸunu bilmiyoruz” dedi.

ORADA NE OLDUÄžUNU BÄ°LMÄ°YORUZ

Dün gazetecilerin Rusya Savunma Bakanlığı’nın kampta meydana gelen patlamadan Nusra Cephesi’ni sorumlu tuttuÄŸunu anımsatması üzerine Kirby, Rusya’nın iddiasını doÄŸrulayamadıklarını kaydetti ve şöyle devam etti: “Hala bilgi topluyoruz ve orada tam olarak ne olduÄŸunu söyleyebilecek pozisyonda deÄŸiliz.” Ancak önceki gün Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Suriye uçaklarının kampı vurduÄŸu iddia edilmiÅŸti.

BeyazSaray Sözcüsü Josh Earnest, “Halihazırda ÅŸiddetten kaçmak için evlerini terkeden masum sivillere hava saldırısı düzenlemenin hiçbir makul gerekçesi olmaz” demiÅŸti.

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.