Sosyal Medya

Güncel

Ä°talya'da TTIP protestosu

AB ile ABD arasında imzalanması öngörülen anlaşma Roma’da protesto edildi



Avrupa BirliÄŸi (AB) ile ABD arasında imzalanması öngörülen ve belirli alanlarda serbest ticareti öngören anlaÅŸma (TTIP) Ä°talya’da protesto edildi.

TTIP karşıtı binlerce Ä°talyan, ellerinde döviz ve pankartlarla baÅŸkent Roma’nın iÅŸlek meydanı Repubblica’dan San Giovanni Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe bazı belediye, parti ve sendikalar ile Greenpeace'in de aralarında bulunduÄŸu sivil toplum kuruluÅŸları destek verdi.

Göstericiler yürüyüş sırasında "TTIP kötüdür", "TTIP’i durdurun”, “TTIP’ye hayır”, “Avro’ya, AB’ye, NATO’ya hayır” yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüş güzergahındaki bir binaya ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın 2008’deki seçim kampanyasında kullandığı “Yes we can” sloganından esinlenilerek “Yes we can stop TTIP (Evet, TTIP’i durdurabiliriz” pankartı asıldı.

Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, 2 gün önceki ziyareti sırasında Ä°talyan mevkidaşı Matteo Renzi ile düzenlediÄŸi basın toplantısında, "Almanların büyük bölümünün TTIP’ye şüpheyle yaklaÅŸtığının" hatırlatılması üzerine, “Halkı ikna etmek için çalışmalıyız çünkü bu anlaÅŸmanın net avantajları olduÄŸunu görüyorum. Renzi de kendi halkını ikna etmeli.” ifadesini kullanmıştı.

Eylemciler, Ä°talyan hükümeti ve Renzi’ye "Merkel’i dinlememesi" çaÄŸrısı da yaptı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.