Sosyal Medya

Güncel

Irak'ta Amerikan askeri öldürüldü

Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak'ta askeri eğitmen olarak görev yapan askeri öldürüldü. Savunma Bakanlığı askerin, savaş dışı hizmet sırasında öldürüldüğünü iddia etti.



DoÄŸal Kararlılık Operasyonları BirleÅŸik Görev Gücü (CJTF-OIR), Amerikalı bir askerin Irak’ta savaÅŸ dışı hizmet sırasında yaralanması sonucu hayatını kaybettiÄŸini bildirdi.

Amerika öncülüğünde IŞİD’e karşı mücadele kapsamında kurulan Görev Gücü, ölen Amerikalı askere iliÅŸkin yazılı bir açıklama yaptı.

Hayatını kaybeden askerin kimlik bilgileri ve nasıl öldüğüne dair henüz bir açıklama yapılmazken, askerin “savaÅŸ dışı hizmette yaralanması sonucu” öldüğü kaydedildi.

Geçen hafta ise, IŞİD ile mücadele operasyonları kapsamında Irak'ta bulunan bir ABD askerinin, IŞİD üyelerinin açtığı ateşte öldüğü belirtilmişti.

Ocak ayında ABD Savunma Bakanlığı tarafından sunulan rapora göre, Irak’ta savaÅŸ dışı hizmet halindeyken dokuz Amerikalı asker ölmüştü. DAEÅž’le mücadele kapsamında ÅŸimdiye kadar üç Amerikalı asker ise hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.