Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'de yeni isim için tarih belli oldu

Kurultay tarihi belirlenen AK Parti'de yeni genel başkan adayının ismi ise 18 Mayıs'tan sonra belli olacak.



AK Parti'nin 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 2. Olağanüstü Kongresi'nde genel başkanlığa aday gösterilecek isim için delege mutabakatı aranacak.

İSMİN AÇIKLANACAĞI TARİH

Aday gösterilecek ismin, üzerinde spekülasyon yapılmaması ve yıpratılmaması için kongreye kısa bir süre kala (son 3-4 gün) açıklanacağı belirtiliyor. Partinin Kurucu Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, halkın oyuyla CumhurbaÅŸkanı seçilmesi sonrasında ilk olaÄŸanüstü kongrede Ahmet DavutoÄŸlu, 1380 delegenin oyuyla aday gösterilmiÅŸ ve kongreye DavutoÄŸlu, “tek aday” olarak gitmiÅŸti. Star'da yer alan habere göre, 2. OlaÄŸanüstü Kongrede de yine aynı yöntem izlenecek. DavutoÄŸlu'ndan sonrakigenel baÅŸkan adayının da delegelerin mutabakatıyla aday gösterileceÄŸi belirtildi.

TEMAYÃœL YERÄ°NE BÄ°LGÄ°LENDÄ°RME

Bir önceki kongrede Recep Tayyip ErdoÄŸan, aday gösterilecek isme karar vermeden önce milletvekillerinin temayüllerini almış ve herkese, “BaÅŸbakan ve genel baÅŸkan olarak kimi görmek istersiniz” sorusunu yöneltmiÅŸti. Ancak bu kongrede milletvekilleri arasında böylesi bir temayül yoklamasının yapılması beklenmiyor. Bu sefer temayül yerine, parti kurmaylarının, milletvekilleriyle yaÅŸanan geliÅŸmelerin ve bundan sonrasının nasıl olacağına iliÅŸkin sürecin konuÅŸulacağı “bilgilendirme” yolunu sık bir ÅŸekilde kullanacakları ifade ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.