Sosyal Medya

Güncel

Türk malı kurşun geçirmez kamuflaj !

Kahramanmaraş'ta asker ve polis için kumaştan kurşun geçirmez yelek üretildi.



Kahramanmaraş'ta asker ve polis için kumaştan kurşun geçirmez yelek üretildi. Emsali çelik yeleklere göre çok daha sağlam olan kumaş yelekler, asker ve polislere operasyonlarda daha rahat hareket etme imkanı sağlayacak.

KipaÅŸ Yönetim Kurulu ve KMTSO Meclis BaÅŸkanı Hanifi Öksüz, tekstilde ar-ge kültürünü geliÅŸtirerek savunma sanayinin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir üretim modeline geçiÅŸ yaptıklarını söyledi. Öksüz, "KipaÅŸ Holding bünyesinde kurulan ar-ge merkezimiz sektörün geleceÄŸine ışık tutuyor. Merkezin üzerinde çalıştığı en önemli konu ise çelik yeleklerin yerini alacak kurÅŸun geçirmeyen kumaÅŸ. Bunun yanı sıra ısıya dayanıklı kamuflajlar ve lazer ışığına yakalanmayan giysiler de merkezin üzerinde çalıştığı baÅŸlıca projelerden bazıları. Özel bir teknoloji ile üretilen kumaÅŸ yelekler, çelik yeleklere göre daha hafif" dedi.

KipaÅŸ Holding olarak teknik tekstilde çok yol kat ettiklerini belirterek, "Bir kısım çalışmalarımız da savunma sanayine yönelik. BahsettiÄŸimiz kumaÅŸ, kurÅŸun geçirmez yelek yapılan bir kumaÅŸ. Özel bir elyaftan yapılıyor. Bu kumaşı geliÅŸtirip Türk Silahlı Kuvvetleri'nden onay aldık" diye konuÅŸtu.

Kumaşın denemelerinde baÅŸarı kaydedildiÄŸini söyleyen Öksüz, "Denemeler baÅŸarılı oldu. Çelik yelek çok ağır, insan hareketini kısıtlayan, sınırlayan, giyildiÄŸi zaman konforlu olmayan bir ürün. Çelik yeleÄŸin yerine kumaÅŸtan üretilmesi daha konforlu. Kumaşımız bu testleri geçti. Artık bunun imalatına geçeceÄŸiz. Seri üretim de çok yakında baÅŸlayacak. Silahlı kuvvetler, emniyet teÅŸkilatı ihtiyacı olan ürünleri almaya çalışıyor. Bizim bu ürettiÄŸimiz ürünler kalite anlamında çok baÅŸarılı neticeler verdi. Bu tip ürünleri üretmek için yeni tesislerimizi kuruyoruz. Her fabrikada yapılacak kumaÅŸlar deÄŸil bunlar. Yanmaz kumaÅŸlar var, su geçirgenliÄŸini bitiren, yüksek mukavemetli kumaÅŸlar var. Kızılötesi cihazlarla tespit edilemeyen kumaÅŸlar da üreteceÄŸiz. Bu tip kumaÅŸları da geliÅŸtiriyoruz"diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.