Sosyal Medya

Güncel

Selimiye'nin silüetini bozan yapıya izin verilmeyecek

Edirne'de Selimiye'nin ve tarihi şehrin dokusu için binalarda yükseklik izinleri konusunda yeni kararlar alınacak



Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Camisi'nin silüetini bozan yapılara izin vermeyeceklerini belirterek, "Beğenmeyenler olacaktır ama bizim en önemli görevimiz kentin dokusunu, kültürünü ve kimliğini koruyarak geleceğe taşımaktır, birilerine ön açmak ya da rant sağlamak değildir." dedi.

Recep Gürkan, mayıs ayı belediye meclis toplantısında, baÅŸta Mimar Sinan’ın ustalık eseri, UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi'ndeki Selimiye Camisi'nin ve kentin tarihi silüetini korumak için önlemler alacaklarını belirtti.

Edirne'de binalarda yükseklik izinleri konusunda radikal kararlar alacaklarını ifade eden Gürkan, kentin dokusunu koruyacaklarını kaydetti.

Gürkan, şunları kaydetti:

"Kentte tüm bölgelerde kat yükseklikleri belirlenerek, yükseklik serbestisinin kaldırılması yolunda bir çalışma baÅŸlattık. Bu Edirne'nin geleceÄŸi için tarihi ve radikal karardır. BeÄŸenmeyenler olacaktır ama bizim en önemli görevimiz bu kentin dokusunu, kültürünü ve kimliÄŸini koruyarak geleceÄŸe taşımaktır, birilerine ön açmak ya da rant saÄŸlamak deÄŸildir. Bu kararın Edirnemizin tarihi dokusunun ve kültürel kimliÄŸinin korunması adına çok önemli ve tarihi bir karar olduÄŸunun bilincindeyim." 

Selimiye'yi kerteriz alarak bir Edirne simülasyonu yaptırdıklarını dile getiren Başkan Gürkan, bundan sonra kentteki tüm binalarla ilgili kararları bu simülasyona göre vereceklerini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.