Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'nun 'zarif davranışı' takdir topladı

Bazı çevrelerin kaos ve kriz çığırtkanlıklarını boşa çıkaran Başbakan Davutoğlu'nun veda konuşması medyada büyük alkış aldı.



BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’nun dün kongre kararını açıklamasının ardından gazeteler DavutoÄŸlu manÅŸetleriyle okurlarının karşısına çıktı. Birçok köşe yazarı da köşelerinde DavutoÄŸlu’nun veda konuÅŸmasını konu aldı.

Yazarlar DavutoÄŸlu’nun veda konuÅŸmasını AK Parti’nin ezber bozan geleneÄŸine uygun bir konuÅŸma olarak nitelediler ve DavutoÄŸlu’nun davranışı hakkında da “zarif davranış, şık bir final” tanımlamasında bulundular.

MEHMET BARLAS: DAVUTOÄžLU’NUN ZARÄ°F DAVRANIÅžI…

Bu noktada bir Türk vatandaşı olarak bize düşen, Davutoğlu'na ülkeye yaptığı hizmetler ve problemli bir dönemi çalışkanlığı ile atlatması dolayısıyla ona teşekkür etmektir.

Devlet yönetimine yansıyan iki başlılık sürseydi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki görüş ayrılıkları tehlikeli bir krize dayanabilirdi... Ama gerek Erdoğan'ın gerekse Davutoğlu'nun zarif davranışları, bu olağanüstü durumu, olağan bir siyasi gelişme biçiminde gündemimize oturttu.

AKÄ°F BEKÄ°: Ã–RNEK BÄ°R VEDA OLDU

Şanla şerefle üstlendiği görevi, şanla şerefle bırakıyor. Şık bir final yaptı. Konuşmalarının başındaki ünlü selamlamaları gibi veda şekli de unutulmayacak. Örnek bir veda oldu.

Koltuğa yapışmadan, dünyanın sonuymuş gibi hayata küsmeden, kırıp dökmeden, yakıp yıkmadan, ortalığı dağıtmadan, ona buna çatmadan, hazımsızlık çekmeden, kimseden hınç çıkarmaya kalkışmadan, kısacası benden sonrası tufan demeden, varsa kırdıklarından özür dileyerek, varsa hakkı geçenlerden helallik isteyerek gidiyor.

ABDÃœLKADÄ°R SELVÄ°: TEMÄ°Z BÄ°R Ä°Z BIRAKMAYI BAÅžARDI

DavutoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı özel bir yere oturttu. “CumhurbaÅŸkanı ile aramızda olan kardeÅŸlik hukukudur. CumhurbaÅŸkanımızla vefa iliÅŸkisini son nefesime kadar sürdüreceÄŸim” dedi. Hem CumhurbaÅŸkanı’nın hakkını teslim etti, hem de bundan sonra kendi adı etrafında CumhurbaÅŸkanı’na yönelik olumsuz bir havanın yayılmasının önüne geçti. BaÅŸbakan veda ederken temiz bir iz bırakmayı baÅŸardı.

DavutoÄŸlu’nun konuÅŸmasının dikkatle takip edildiÄŸi yerlerden birisi de CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’ydi.

Sitemleri ve kırgınlıkları doğal karşılandı. Konuşma olumlu bulundu. Kongre ve yeni hükümeti kurma sürecinin sorunsuz geçeceğinin göstergesi olarak değerlendirildi.

MUSTAFA KARAALÄ°OÄžLU: SEVÄ°YELÄ°, İÇERÄ°KLÄ° VE İÇ RAHATLATICI BÄ°R KONUÅžMAYDI

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun veda konuÅŸması içerikli, seviyeli ve iç rahatlatıcıydı.

Böyle bir ortamda, bu ÅŸartlarda, baÅŸbakanlık tecrübesinin daha baÅŸlarında veda etmek zordur. Ama DavutoÄŸlu baÅŸbakanlığı taşıdığı gibi vedayı, ayrılmayı, kendi ifadesiyle “makamı elinin tersiyle itmeyi” de ustalıkla taşıdı.

Davutoğlu geride her zaman iyi hatırlanacak, AK Parti yürüyüşü içinde de övgüyle anılacak bir döneme imza atmıştır. Partisini liyakatla yönetmiş, seçimlerden alnının akıyla çıkmış, gece gündüz işinin başında durmuş bir lider için veda kadar zor bir şey olmasa gerek. Ama, bunu kolaylaştırmayı bildi.

YUSUF ZÄ°YA CÖMERT: ÅžIK BÄ°R FÄ°NAL YAPTI

DavutoÄŸlu’nun dünkü konuÅŸması temiz bir konuÅŸmaydı.

AK Parti’nin mevcudiyetine yüklediÄŸi anlam, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’la hukukuna yaptığı vurgu, AK Parti’nin misyonu açısından büyük önem arz eden ‘gönül coÄŸrafyası’yla kurduÄŸu baÄŸ, deÄŸerliydi.

Vakur ve metindi. Şık bir final yaptı.

Evet, sözlerinin içinde hafif bir ‘sitem’ dozu vardı. Ancak, öyle anlaşılıyor ki, bu ‘doz’ DavutoÄŸlu’nun AK Parti içindeki ‘hatt-ı harekat’ını istila etmeyecek.

Son birkaç gündür, Türkiye’de ÅŸimdiye kadar hiç görmediÄŸimiz bir siyasi duruma tanık oluyoruz.

Diyebiliriz ki, Türkiye, yeni bir döneme giriyor.

ALÄ° Ä°HSAN KARAHASANOÄžLU: Ã–NCEKÄ° DEĞİŞİMLERLE KIYASLAYIN…

CHP’de, 1970’li yıllardaki Ä°smet Ä°nönü-Bülent Ecevit deÄŸiÅŸikliÄŸindeki tartışmaları.

12 Eylül sonrasında...

Bülent Ecevit’in…

“Küçük olsun, benim olsun” mantığı ile kurduÄŸu DSP’sini…

Yine CHP’de.. Deniz Baykal’ın gitmesi, Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun gelmesindeki rezalet konuyu…

ANAP’ta, Turgut Özal ile Mesut Yılmaz arasındaki kavgayı…

Ve daha birçok örnek olayı hatırlayın…

AK Parti’deki dünkü “nezaket” dolu “deÄŸiÅŸim hazırlığı” ile karşılaÅŸtırın…

Ahmet DavutoÄŸlu’nun, sadece parti genel baÅŸkanlığını deÄŸil…

Aynı zamanda BaÅŸbakanlığı da bırakmasını bilmesi ile, diÄŸer örnekleri kıyaslayın…

AK Parti dışındakilerde makam hırsı ne kadar dorukta ise…

AK Parti’de o kadar, ayaklar altında…

MAHMUT ÖVÃœR: AK PARTÄ°’NÄ°N EZBER BOZAN GELENEĞİNE UYGUN BÄ°R KONUÅžMA

Davutoğlu dün öğleden sonra çıktı ve AK Parti'nin ezber bozan geleneğine uygun bir konuşma yaptı.

Bu siyaset dili ve yaklaşımı, siyasette az rastladığımız bir yöntem. Ayrıca önemli bir görevdeyken bunun yapılıyor olması da çok anlamlı. Bu AK Parti'nin yeni bir siyaset tarzı getirdiğini ve bu ilişki biçimiyle siyasette kuralların yeniden yazılacağını gösteriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.