Sosyal Medya

Güncel

Türkiye, Esad'ın çadırkent saldırısını kınadı

Türkiye, Esad yönetiminin İdllib'de çadırkente düzenlediği hava saldırısını kınadı



DışiÅŸleri Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde Ä°dlib ilinde sivillerin bulunduÄŸu bir çadır kente düzenlenen saldırıyı ÅŸiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye sınırına çok yakın bir noktada bulunan Sarmada beldesinde, rejimin ÅŸiddetinden kaçıp sığınan Suriyeli sivilleri barındıran Kamune kampına, rejim hava unsurlarınca yapılan saldırıdan büyük bir infial duyulduÄŸu ve ÅŸiddetle kınandığı belirtildi. 

"Uluslararası insani hukukun rejim tarafından defaatle ihlalinin yeni ve kabul edilemez bir örneÄŸini teÅŸkil eden saldırıda hedef alınan ve hayatını kaybeden sivillere Allah’tan rahmet, yaralılara ÅŸifa" temenni edilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi: 

"Bu saldırı, Suriye rejiminin, çatışmaların durdurulması ve siyasi geçiÅŸ sürecinin ilerletilmesi yönünde sarf edilen çabaları hiçbir ÅŸekilde ciddiye almadığının yeni ve çok vahim bir göstergesidir. Rejimin, Suriye’de sivilleri doÄŸrudan hedef alarak gerçekleÅŸtirdiÄŸi bu saldırıları hala temize çıkarmaya, bu insanlık dışı tutuma hala mazeret üretmeye çalışan, baÅŸta Rusya olmak üzere rejim destekçisi ülkelerin bu tutumlarını terk etmeleri ÅŸarttır. Aksi bir tavır, insanlığa karşı küstah ÅŸekilde iÅŸlenmekte olan tüm bu suçların ortağı olmak demektir."

Rejim güçlerine ait savaÅŸ uçağının, Suriye'nin kuzeyinde Ä°dlib ilinde sivillerin bulunduÄŸu bir çadır kente yaptığı hava saldırısında 27 kiÅŸi ölmüştü. Ölenler arasında çocuk ve kadınların da bulunduÄŸu bildirilmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.