Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan AK Partili vekillere anlattı: 'İşin uzaması zarar verecekti'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis’teki komisyonların AK Partili üyelerini kabul etme programına, dün de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki sabah kahvaltısıyla devam etti.



ErdoÄŸan, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun kongre kararı almasıyla sonuçlanan süreçte ilk deÄŸerlendirmelerini de AK Parti milletvekillerine yaptı.

Alınan bilgiye göre Erdoğan, özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

HAYIRLI OLSUN DEDÄ°M

“BaÅŸbakan, yaptığımız deÄŸerlendirmelerin ardından ‘Partiyi kongreye götüreceÄŸim’ dedi. Ben de kendisine ‘hayırlı olsun’ dedim. Bu bir dava iÅŸidir. Ben nasıl görevi kendisine devrettiysem, kendisi de bir baÅŸkasına devreder. Bu iÅŸin uzaması zararlı olacaktı. Çok daha hayırlı uÄŸurlu olur, biz her zaman kendimizi yenileyerek güçlenen bir hareketiz. Bugüne kadar hiç kimse, hiçbir ÅŸey birliÄŸimizi bozamadı, bundan sonra da bozamaz. Kendimizi yenileyerek çok daha güçlü bir hale geleceÄŸiz.

BAÅžKOMUTAN BENÄ°M AMA

Åžu anda yaÅŸadığımız, sistem sorunu. Ãœlke için bu sorunun aşılması gerekiyor. Ä°lla baÅŸkanlık deÄŸil, ‘partili cumhurbaÅŸkanı’ sistemi de olabilir. Ben partinin kurucu genel baÅŸkanıyım, ancak partiye üye olamıyorum, tüm iliÅŸkim kesildi. Bu doÄŸru deÄŸil. Devlet içinde çift baÅŸlılık oluyor. BaÅŸkomutanlık görevini ben taşıyorum, ama Anayasa’ya göre, Genelkurmay BaÅŸkanı aynı zamanda hükümete baÄŸlı. Ben devletin başıyım, MÄ°T hükümete baÄŸlı. Normalde hem baÅŸkomutanım, hem devletin başıyım. Devletin organlarının buna göre iliÅŸkilendirilmesi gerekir. Ben olmasam baÅŸkası olsa da bu böyle; burada sistematik bir sıkıntı var. BaÅŸkanlık bunun için gerekli. Sistem içinde çift baÅŸlılık olmaz, bu sistemi tıkıyor, hizmetleri de aksatıyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ MESAJI

Terörle mücadele kararlılıkla devam edecek. Biz ‘çözüm sürecini buzdolabına kaldırdık’ dedik; ama ‘sonlandırdık’ demedik. Terör bittiÄŸinde bölge halkının iyiliÄŸi için bunu tekrar baÅŸlatabiliriz. Ama terör örgütü, terör örgütünün uzantıları ve Meclis’teki teröristler ile müzare etmeyiz.

VEBAL ALTINDASINIZ

Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin bir an önce tamamlanıp, dokunulmazlıkların kaldırılması gerekir. Bu tarihi bir vebal. Millet sizden dokunulmazlıkların kaldırılmasını bekliyor. Dokunulmazlıkları kaldırıp yargı yolunu açmazsanız, tarihi bir vebal altına girersiniz. Meclis İçtüzüğü’nde deÄŸiÅŸikliÄŸe gitmelisiniz. Hem yasama faaliyetlerini kolaylaÅŸtırıcı hem de demokratik temsile olanak saÄŸlayacak ÅŸekilde yapılmalı. Çok ciddi tıkanmalar oluyor, Meclis’e bu konuda da tarihi sorumluluk düşüyor.”

 

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.