Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'ta Ä°badi'nin sonunu 'beyaz koltuk' getirecek

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin parlamento baskını sonucu oluşan maddi zararları göstermek için kan lekesi olan beyaz bir koltuk fotoğrafı yayımlaması tepki çekti.



Irak BaÅŸbakanı Haydar el Ä°badi geçen hafta yaÅŸanan parlamento baskınının maddi zararlarını göstermek için kan lekesi olan beyaz bir koltuk fotoÄŸrafı yayımladı. DAEÅž saldırılarından onlarca kiÅŸinin ölmesine deÄŸil lekelenen koltuÄŸuna üzüldüğünü düşünen Iraklılar, sosyal medyada Ä°badi'yi eleÅŸtiri yaÄŸmuruna tuttu.

IRAKLILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Åžii lider Mukteda el Sadr yanlılarının geçen cumartesi YeÅŸil Bölge’ye ve parlamento binasına girmesi sonrası meydana gelen maddi zararları gösteren fotoÄŸraflar arasında, Ä°badi ve Meclis BaÅŸkanı Selim el Cuburi’nin kan lekeli beyaz koltuÄŸa bakarken görüntülenmiÅŸ hali, Iraklıların hedefi oldu.

'KOLTUÄžUM GURURUMDUR'

BaÅŸbakanlık Ofisi'nden paylaşılan fotoÄŸrafların ikisinde, Ä°badi ve Cuburi’nin kan bulaÅŸmış beyaz koltuÄŸa üzgün ve hayal kırıklığına uÄŸramış ÅŸekilde bakarken görülmesi sonrası, sosyal medyada ‘KoltuÄŸum gururumdur’ etiketiyle paylaşımlar yapılmaya baÅŸlandı.

Ä°badi’nin, Sadr yanlılarının meclisi bastığı hafta sonu DAEÅž saldırılarından onlarca kiÅŸinin ölmesine deÄŸil lekelenen koltuÄŸuna üzüldüğünü düşünen Iraklılar, sosyal medyada bir koltuÄŸa üzgün üzgün bakarken çekilmiÅŸ fotoÄŸraflarını paylaÅŸtı ve beyaz koltuÄŸun Ä°badi'nin sonunu hazırladığı yönünde yorumlar yapıldı.

OBAMA İBADİ'YE KOLTUK GÖNDERSİN

Bazı kullanıcılar ‘Beyaz Koltuk’ adını verdikleri ‘talihsiz olay’ nedeniyle Ä°badi’ye ‘en içten taziyelerini’ iletti. Bir Twitter kullanıcısı da ABD BaÅŸkanı Barack Obama’dan Ä°badi’ye yeni bir koltuk göndermesini istedi.

 

Kaynak: Sputnik Türkiye

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.