Sosyal Medya

Güncel

PKK camileri hedef aldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve iki hafta önce tamamlanan “Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu” kapsamında arama tarama çalışmaları devam ediyor.



Güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarının ev ve iÅŸ yerlerinin yanı sıra ibadethaneleri de hedef aldığını tespit etti. Yüksekova’daki çatışmalar süresince “silah atölyesi” olarak kullandıkları belirlenen camiler kullanılmaz hale geldi. Camilerde raflardaki Kuran-ı Kerimlerin  yanı sıra minare, minber ve diÄŸer tüm malzemelere teröristlerce verilen hasar, kayıt altına alındı. Bölücü terör örgütü mensuplarının ağır hasar  verdikleri camilerin dış duvarlarına da örgütün propagandasını içeren yazılar  yazdıkları görüldü.

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 15-16 Nisan’da düzenlenen “Åžehit Jandarma Astsubay ÃœstçavuÅŸ Seçkin Çil-15 Operasyonu”nda silahlarıyla ölü ele geçirilen üç teröristten birinin, örgütün sözde Elazığ Karakoçan sorumlusu Emrah Kurt olduÄŸu tespit edildi. Kurt’un etkisiz hale getirilmesinin, terör örgütünün Kandil’le yaptığı telsiz konuÅŸmalarına da yansıdığı ve bu kaybın büyük moral bozukluÄŸuna neden olduÄŸu öğrenildi.

ÅžIRNAK’IN YÃœZDE 85’I TEMÄ°ZLENDÄ°

Şırnak’ta 14 Mart’ta baÅŸlayan Åžehit Jandarma ÃœsteÄŸmen Mehmet Çiftçi Operasyonu sürüyor. Jandarma ve polis özel harekat timleri ile geçici köy korucularının ortak yürüttüğü operasyon kapsamında bugüne kadar 301 PKK’lı etkisiz hale getirildi. 52 gündür sürdürülen operasyonlarda PKK’lıların tuzakladığı 855 el yapımı patlayıcı imha edilirken, kentin yüzde 85’i patlayıcı, hendek, barikatlar ve PKK’lılardan temizlendi.

Åžanlıurfa’da Åžeyh Abdullah Türbesi önüne motosikletli bir kiÅŸinin valiz bıraktığını fark eden vatandaÅŸlar, durumu polis bildirdi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı, incelediÄŸi valizde patlayıcı madde TNT olduÄŸunu fark etti. 11 kilo olduÄŸu saptanan TNT’nin bulunduÄŸu valiz, incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

GAZİANTEP İÇİN 32 TUTUKLAMA

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne 1 Mayıs’ta, bomba yüklü araçla gerçekleÅŸtirilen ve 2 polisin ÅŸehit düştüğü terör saldırısına iliÅŸkin adliyeye sevk edilen 32 kiÅŸi tutuklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.