Sosyal Medya

Güncel

Hastanede böbreği kayboldu

Çin'de geçirdiği trafik kazası sonrası göğüs ameliyatı olan bir kişinin sağ böbreği kayboldu!



Çin'de bir çiftçi, ameliyat olduktan sonra, sorunu olmayan sağ böbreğinin yerinde olmadığını öğrendi.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, ülkenin doÄŸusundaki Ciangsu eyaletinde geçen yıl meydana gelen olayda,LiuYongvey adlı çiftçi, yaÅŸadığı bir trafik kazasında göğsünde oluÅŸan kırık ve yaralanmadan dolayı eyaletteki bir hastanede göğüs ameliyatı oldu. 

Ameliyatın sonrası Liu, tedavisi kapsamında Anhui eyaletindeki baÅŸka bir hastaneye gittiÄŸinde yapılan kontrolde saÄŸ böbreÄŸinin yerinde olmadığını öğrendi. 

Farklı üç hastanede de yaptırdığı kontrollerde aynı sonuçla karşılaşınca Liu'nun ilk ameliyat olduğu hastaneye durumu anlattığı ancak doktorların kendisine böbreğin "kendiliğinden yok olduğunu" söylediğini aktardı.

Ä°lgili hastanenin raporlarına göre de, ÅŸahsın organlarının tekrar doÄŸru pozisyonuna yerleÅŸtirilmesi amacıyla yapılan ameliyatta saÄŸ böbreÄŸin yerinden alındığı ancak zarar görmediÄŸinin belirlenmesi üzerine geri konulduÄŸu savunuluyor. Ameliyatı yapan doktor da böbreÄŸi yerine koyduÄŸunu iddia ediyor. 

YaÅŸadığı garip olay karşısında polise baÅŸvuran Liu, ÅŸu ana kadar bir sonuç alamazken, böbreÄŸinin kayıp olduÄŸunu öğrenen diÄŸer hastaneler de Liu'yu tedavi etmeyi reddediyor. 

Böbrek skandalının odağındaki hastane ve ameliyatı yapan doktorla ilgili soruşturma devam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.