Sosyal Medya

Güncel

Orhan Pamuk: İstanbul'u kurtarın, korkuyoruz

Dünyaca ünlü Yazar Orhan Pamuk, İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği demeçte Türkiye'yi şikayetin ölçüsünü kaçırdı.



Nobel ödülü sahibi Yazar Orhan Pamuk, Türkiye’deki 'Ä°slam yanlısı' hükümetin daha fazla baskıcı olmaya ve otoriterleÅŸmeye baÅŸladığını, ülkesi için korktuÄŸunu dile getirdi. Pamuk, insan hakları ihlalleri bakımından Avrupalı ülkelerin, Türkiye’ye karşı daha sert bir pozisyon almaları gerektiÄŸini belirtti.

Dünyaca ünlü Yazar Orhan Pamuk, İtalyan La Repubblica gazetesine bir demeç verdi.

"Ä°STANBUL'U KURTARIN, KORKUYORUZ"

Gazetenin Türkiye haberleri uzmanı muhabiri Marco Ansaldo’nun gerçekleÅŸtirdiÄŸi mülakat,“Pamuk: Ä°stanbul’u kurtarın, korku içinde yaşıyoruz” baÅŸlığı ve “Güç, muhalifleri korkuttu ve laik düşünceye darbe indirdi” cümlesiyle birinci sayfadan duyuruldu.

Orhan Pamuk: İstanbul'u kurtarın, korkuyoruz

"BU SEFER POLÄ°TÄ°KADAN KONUÅžACAÄžIM"

İç sayfadan, “Türkiye’de bir korku iklimi var. Güç, muhalifleri ve gazetecileri korkutuyor. Avrupa sesini duyurmalı” baÅŸlığıyla görülen mülakatın sunumunda, Pamuk’un genelde “Röportaj veririm, ama sadece edebiyat konusunda konuÅŸalım”diyen bir tip olduÄŸu, ancak bu sefer politikadan konuÅŸmadan edemediÄŸi aktarıldı.

"KENDİM İÇİN KORKMUYORUM"

Kendisinin hiçbir ÅŸeyden korkmadığını dile getiren Orhan Pamuk, “Kendim için korkmuyorum. Ãœlkem için korkuyorum. ArkadaÅŸlarım, laik Türkler, eÄŸitimli insanlar, Avrupa yanlıları için korkuyorum” diye konuÅŸtu.

Türkiye’de basın özgürlüğü için çok endiÅŸeli olduÄŸunu belirten Orhan Pamuk, “Korku, hükümeti eleÅŸtiren gazetecilere dokunuyor, onlar tehdit ediliyor, iÅŸlerinden kovuluyor, gazeteleri kapatılıyor. Ä°slam yanlısı hükümetimiz, son yıllarda liberal yüzünü kaybetmeye baÅŸladı. Her geçen gün daha fazla otoriter ve baskıcı oluyor”diye sözlerini sürdürdü.

"AVRUPALILAR DAHA SERT POZÄ°SYON ALMALI"

Orhan Pamuk, “Avrupalı ülkeler ne yapmalı?” sorusuna ise, “Bu arada, insan hakları ihlalleri bakımından Türkiye’ye karşı daha sert bir pozisyon alabilirler” yanıtını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.