Sosyal Medya

Güncel

Murat Yetkin: Türkiye fiilen Başkanlık sistemine geçti

Hürriyet yazarı Murat yetkin bugünkü yazısında, gündeme damgasını vuran Başbakan Davutoğlu'nun istifa sürecini ve Ak Parti'nin kongre kararını değerlendirdi.



BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun istifa etmeden AK Parti'nin OlaÄŸanüstü kongre kararı almış olmasını kaleme alan Murat Yetkin, 'Yapılacak olan kongrede DavutoÄŸlu'nun aday olmama ihtimalinin yüksek olduÄŸunu belirtti.

 

'AK Parti kongresinde ister BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, ister bir baÅŸka isim genel baÅŸkan seçilsin, onu seçtiren irade CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan olacaktır.' diyen Yetkin, ErdoÄŸan'ın CumhurbaÅŸkanlığı görevini yürüttüğü sürece de 'Türkiye'de artık BaÅŸbakanın kim olduÄŸunun önemli olmadığını' ifade etti.

İşte Murat Yetkin'in yazısından bir bölüm:

'CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın iradesiyle yapılacak AK Parti kongresinde kim seçilirse seçilsin artık baÅŸbakandan fiilen CumhurbaÅŸkanlığı ile Meclis arasında irtibatı ve bakanların iÅŸini düzgün yapmasını saÄŸlama rolü beklenecektir.

Hatta kulislerde konuÅŸulan ‘BaÅŸbakan ayrı-parti baÅŸkanı ayrı' senaryosuna kalkışılsa dahi fark etmeyecektir.

Bu sabah itibarıyla Türkiye'de siyaset kartları yeniden dağıtılacak, yeni dengeler kurulacaktır.

Bu sabah itibarıyla Türkiye fiilen başkanlık sistemine geçmiş sayılabilir.

Ve bu sabah itibarıyla belki baÅŸkanlık sistemine geçiÅŸ için Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine dahi ihtiyaç kalmamış olabilir; fiilen yürürlükte olacağı varsayılabilir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.