Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: Zorla götürmek zorunda kalacaklar

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazların kaldırılması ile ilgili 'Kendi ayağımızla bu mahkemelere gitmeyeceğiz, bizi götürmek istiyorlarsa zorla götürmek zorunda kalacaklar' dedi.



Reuters'a konuÅŸan Selahattin DemirtaÅŸ, HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını ‘ÅŸiddete davetiye' diye deÄŸerlendirerek, HDP'nin parlamentodan atılmasının ‘iÅŸi iyice çığırından Ã§Ä±karabileceÄŸini' söyledi.

Diken'in haberine göre; HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Reuters ajansına gündemi deÄŸerlendirdi. DemirtaÅŸ dokunulmazların kaldırılması ile ilgili konuÅŸtu. "Kendi ayağımızla bu mahkemelere gitmeyeceÄŸiz, bizi götürmek istiyorlarsa zorla götürmek zorunda kalacaklar" dedi.

Reuters'a konuÅŸan DemirtaÅŸ, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla HDP'nin tasfiye edilmeye çalışıldığını söyledi: “Siyasi kanalların tıkanması Türkiye'nin her yerinde daha fazla ÅŸiddete davetiyedir. Dokunulmazlıklar adı altında HDP'nin tasfiye edilmesi çabasını engellemeye çalışmamızın nedeni de budur. Kendimize dair bir kaygımız yok. Zaten mevcut durumda çok ÅŸiddet var, bir de parlamentonun tümden tıkanması ve HDP'nin atılması iÅŸi iyice çığırından çıkarabilir.”

'BİZİ MAHKEMEYE DAVET ETTİKLERİNDE DİRENECEĞİZ'

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının önüne geçmek için her türlü mücadeleyi vereceklerini söyleyen HDP lideri, “Teklif Genel Kurul'a geldiÄŸinde de, savcı ve hakimler bizi mahkemeye davet ettiklerinde de direniÅŸ ortaya koyacağız. Kendi ayağımızla, isteyerek o mahkemelere gitmeyeceÄŸiz, bizi götürmek istiyorlarsa zorla götürmek zorunda kalacaklar. Bu da yeni bir kriz demektir” diye konuÅŸtu.

‘BÄ°RDEN FAZLA PARLAMENTO, AYRILIK ANLAMINA GELMEZ''

DemirtaÅŸ, dün partisinin grup toplantısında çektiÄŸi “Halk isterse birden fazla parlamento kurar” restine  de açıklık getirdi: “EÄŸer halkın seçtiklerini hileyle ve çoÄŸunluÄŸa dayanarak parlamento dışına itiyorsanız, o halk artık kendi geleceÄŸini tartışma hakkına sahip hale gelir. BM kararlarında da bu çok net ifade edilmiÅŸtir.”

‘Birden fazla parlamento'dan kastının ayrılık anlamına gelmediÄŸini belirten HDP lideri, halkın bu konuyu tartışma hakkına sahip olduÄŸunu söyledi.

DemirtaÅŸ, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın ‘buzdolabına kaldırdığı' çözüm sürecini yeniden baÅŸlamasının mümkün olmadığını da söyledi: “ErdoÄŸan'la yeni bir çözüm süreci olabileceÄŸine inanmıyorum. Bundan sonra ErdoÄŸan'ın bir barış süreci baÅŸlatacağına dair inancım hiç yok. Ama ErdoÄŸan da sonsuza kadar bu ülkeyi yönetecek deÄŸil.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.