Sosyal Medya

Güncel

Vural'a 'ikinci ÅŸans' 'stratejik hamle' mi?

Muhaliflerle birlikte hareket ettiği öne sürülen Oktay Vural'ın 'istifa etmeye hazırlandığı' ancak Bahçeli'nin övücü sözü üzerine bir süreliğine vazgeçtiği iddia ediliyor. MHP'de, Bahçeli'nin ‘Vural'ı sahiplenen açıklamasının' ardında ‘stratejik bir hamle' yattığı konuşuluyor.



Cumhuriyet gazetesinin haberinde "Kurultay 18 Mart 2018'dir" baÅŸlıklı deklarasyona imza atmadığı için genel merkezle arasında iplerin koptuÄŸu iddia edilen MHP Grup BaÅŸkanvekili Oktay Vural'ın aslında "grup baÅŸkanvekilliÄŸi görevinden istifa etmeye hazırlandığı" ancak Bahçeli'nin övücü sözü üzerine bir süreliÄŸine vazgeçtiÄŸi iddia ediliyor. Genel merkezdeki iddialara göre, Devlet Bahçeli, uzun süreden bu yana Oktay Vural'daki "rahatsızlıktan haberdardı."

Parti kurmayları Devlet Bahçeli'nin, o süreçte, zaman zaman yakın çevresine de süreçle ilgili rahatsızlıklarını dile getiren Vural'ın "kafa karışıklığı yaÅŸadığından bir ÅŸans verdiÄŸi" deÄŸerlendirmesi yapılırken Bahçeli'nin Vural'a "ikinci bir ÅŸansı da önceki gün grup toplantısının ardından yaptığı sahiplenen açıklamayla" verdi.

Kurmaylara göre Bahçeli "Vural'a ikinci bir ÅŸans vererek, hem kritik dönemde Meclis grubunda yaÅŸanabilecek bir hareketliliÄŸin önüne geçmek istedi hem de ‘Her ÅŸeye karşın senin arkanda duruyoruz, sen kimin arkasındasın? Seçimini yap' mesajı vermek istedi.

'MHP KALMADI'

Vural ise istifaya iliÅŸkin yakın çevresine, "Bir karar aldım ancak bu noktada Genel BaÅŸkan'ın tutumu kararı netleÅŸtirecek ''Süreç böyle gitmez. En başından kurultay yapılmalıydı. MHP diye bir parti kalmadı. Parti çok yıprandı ve yıpranmaya da devam ediyor. O yüzden testi kırıldı, geri dönüş yok." dediÄŸi de ileri sürüldü.

NE OLMUÅžTU?

MHP Grup BaÅŸkankanvekili Oktay Vural'ın "Sorumluluk ahlakı içinde hareket edilmesi, ‘Ben MHP'liyim' diyen herkesin üstlenmesi gereken vebaldir" açıklaması partide büyük yankı uyandırdı. MHP'de en son iki mahkemeden alınan "olaÄŸanüstü kurultaya ihtiyati tedbir" kararının ardından partinin Meclis Grubu'ndan da farklı sesler gelmeye baÅŸlamış ve Vural'ın "Partimize, dava arkadaÅŸlarımıza zarar vermesine müsaade etmeden ‘sorumluluk ahlakı' içinde hareket edilmesi, ‘Ben MHP'liyim diyen herkesin üstlenmesi gereken vebaldir" açıklamasından sonra da 'Vural saf mı deÄŸiÅŸtiriyor' yorumları yapılmıştı.

BÃœYÃœK YANKI UYANDIRDI

Vural'ın büyük yankı uyandıran sözlerinden sonra muhalif kanattan "Partide pek çok arkadaşımız Genel Merkez'e tepki gösteriyor. Pek çok arkadaşımızı yakın zamanda bu tepkilerini dile getirecektir" açıklaması gelmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.