Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'ın Davutoğlu'na son sözü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'na "Bu durumda en doğru yol, kongreye gitmek olur" dediği öğrenildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Beştepe'deki görüşmesinden AK Parti'nin kongreye gitmesi yönünde bir karar çıktı.
 
AK Parti'nin kongre kararı; Türkiye gündemine bomba gibi düşürken, Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan, Beştepe'deki görüşmenin detaylarını yazdı. Erdoğan-Davutoğlu görüşmesini adım adım yazan Çevikcan, yazısında Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'a söylediği son söze de yer verdi.
 
"BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, görüşmeye cebinde bir istifa metniyle gitmiyor. Buna karşın, son AK Parti grup toplantısındaki konuÅŸmayı yapmış olmanın rahatlığı içinde ve bir kararla BeÅŸtepe’ye gittiÄŸi vurgulanıyor.
 
"OLAY KAFASINDA BÄ°TMÄ°ÅžTÄ°"
 
DiÄŸer yandan kaynaklar, “CumhurbaÅŸkanı açısından olay kafasında bitmiÅŸti” ifadesini kullanıyor. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın, DavutoÄŸlu’na görevi devrettiÄŸi dönemden bu yana geliÅŸen ve kriz alarmı veren bir çok kritik olayda iliÅŸkinin test edildiÄŸini düşündüğü belirtiliyor.
 
BAÅžKANLIK KONUSUNDAKÄ° UYUM VE KARARLILIK..
 
Hem parti yönetimine iliÅŸkin ayrışma noktaları hem de BaÅŸkanlık konusundaki uyum ve kararlılık sorununun CumhurbaÅŸkanı açısından öncelikle dikkate alındığı kaydediliyor. CumhurbaÅŸkanı’nın bir “birikimin” sonucunda karar vererek dünkü görüşmeyi yaptığı ifade ediliyor. Bu nedenle, görüşmede DavutoÄŸlu’nu dinlediÄŸi ancak temel ayrışma noktalarında mesafe almasına izin vermediÄŸi belirtiliyor.
 
EN DOÄžRU YOL KONGRE
 
1,5 saati aÅŸan görüşmenin sonunda tek seçenek CumhurbaÅŸkanı tarafından dile getiriliyor. ErdoÄŸan, “Bu durumda en doÄŸru yol, kongreye gitmek olur.” diyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.