Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD ve PKK/PYD'nin Eylem Benzerliği!

Türkiye, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin katlettiği direnişçilerin bedenlerini kamyonet üzerinde gezdirip sergilemesiyle IŞİD’in kafa kesme görüntüleri arasında bir fark olmadığını vurguluyor.



Türkiye, “IŞİD’le mücadele” hususunda Suriyeli direnişçiler yerine BeÅŸÅŸar Esed ve Rusya ile de iÅŸbirliÄŸi içinde olan PKK'nın Suriye’deki uzantısı PYD’yi destekleyen ülkelere karşı diplomasi hamlesi baÅŸlattı.

PYD ile tüm ülkelerce “terör örgütü” olarak kabûl edilen PKK arasındaki baÄŸlantıyı uzunca bir süredir belgeleriyle ABD ve Avrupa’ya sunan Türkiye, ÅŸimdi de PYD ve IŞİD'in eylem benzerliÄŸini anlatıyor. Türkiye, diplomatik temaslarında, hem IŞİD hem de PKK saldırılarına maruz kalan Türkiye'de iki örgütün de benzer taktikleri izleyerek saldırılarını gerçekleÅŸtirdiÄŸine iÅŸaret ediyor.

“IŞİD, Suriye Dışındaki Saldırılarında En Çok Türkiye’yi Hedef Alıyor”

Diplomatik temaslarda Türkiye'nin “IŞİD’le mücadele” stratejisinin belli olduÄŸu ve IŞİD'i bir“terör örgütü” olarak kabûl ettiÄŸi, ilk günden bu yana da “IŞİD’le mücadele”de uluslararası koalisyonun içinde yer aldığı vurgulanıyor.

Türkiye’nin “IŞİD’le mücadele”de hâlen en etkin ülke olduÄŸu, IŞİD'in de Suriye dışındaki saldırılarında en çok Türkiye'yi hedef aldığı aktarılıyor.

Türkiye, ABD ve AB'li muhataplarına, “Türkiye'ye, sen karışma, deniliyor ama Türkiye karışalı aylar oldu ve IŞİD tehdidini en çok yaÅŸayan ülke Türkiye.” diyor.

Örneklerle IŞİD ve PYD Arasındaki Eylem Benzerliği

ABD ve Avrupa’nın yanısıra müslüman ülkelerin yetkilileriyle de gerçekleÅŸtirilen görüşmelerde Türkiye, “Her iki örgütün (IŞİD ve PYD) kullandığı yöntemler, izlediÄŸi taktikler aynıdır. Ä°kisi de terör örgütüdür.” diyor.

Türkiye bu benzerlikleri ise şöyle anlatıyor:

“PYD'nin silahlı gücü YPG'nin sokaklarda kamyonetler üzerinde muhalif cesetlerini sergileyen görüntülerle IŞİD'in kafa kesme görüntüleri aynı terörist zihniyetin ürünü. IŞİD, Kilis'e roket atarken, PKK, GüneydoÄŸu'da güvenlik güçlerine karşı roketli saldırılar düzenliyor. KatyuÅŸalar GüneydoÄŸu'da da kullanılıyor. Türkiye'de PYD ve IŞİD'in gerçekleÅŸtirdiÄŸi canlı bombalı eylemler benzerlik taşıyor. Her iki örgüt de eylemlerini canlı bomba yöntemiyle gerçekleÅŸtiriyor. Ä°ki örgüt de bombalı araçlı eylem taktiÄŸine baÅŸvuruyor.”.

IŞİD'in Türkiye’yi Hedef Alan Saldırılarının Nedeni

IŞİD, Suriye'deki ilerleyişinin önünde Türkiye'yi engel olarak görüyor. Yaşam kaynaklarının Türkiye tarafından zarara uğratıldığını gören IŞİD, Türkiye'ye saldırıyor.

Kaynak: Yeni Åžafak

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.